Upoznajte Niš: Besplatne turističke ture

Za Svetski dan turističkih vodiča Turistička organizacija Niša u utorak 19. februara organizuje besplatno razgledanje grada uz dve autobuske i jednu pešačku turu.

“Svi oni koji žele bolje da upoznaju Niš mogu da krenu u utorak sa našim vodičima, da čuju priču o rodnom mestu Konstantina Velikog, obiđu mesta važnih bitaka i pobeda, da saznaju kako je podignut jedinstveni spomenik na svetu Ćele Kula, gde je stigao telegram kojim je počeo Prvi svetski rat, zašto je Niš bio tako važan za najveće vojskovođe svih vremena, od prvog veka pa sve do danas, ko je dizajnirao jednu od najstarijih hidroelektrana koja od 1908. i danas snabdeva Niš strujom i još mnogo priča i legendi o šarmantom gradu Nišu”, kažu u TON-u.

Za Dan vodiča jedna autobuska tura obićiće okolinu Niša, Nišku Banju, Jelašničku i Sićevačku klisuru i vinski podrum Malča, gde će se degustirati vina iz četiri različite epohe. Druga autobuska tura je istorijska, sa posetom Memorijalnom kompleksu „12. februar“, spomenika na Bubnju, spomenika na Čegru i Ćele Kule.

Pešačka tura obuhvata obilazak Tvrđave, centralnog gradskog jezgra, Arheološke sale Narodnog muzeja i Sabornog hrama.

Svetski dan turističkih vodiča, koji se od 1990. godine obeležava u svetu svakog 21. februara, Udruženje turističkih vodiča Niš, uz podršku Turističke organizacije Niš i Narodnog muzeja Niš,

Okupljanje grupa je na parkingu u ulici 7. juli (preko puta Gradske kuće), u utorak, 19. februara u 10:00 časova.

Ture su besplatne ali je, zbog ograničenog broja mesta, potrebno da se zainteresovani prijave i preuzmu karte u Turističkoj organizaciji Niš, u ulici Cara Dušana br. 30, svakog radnog dana od 08:00 do 15:00 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije