Sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ od 2. avgusta do Salcburga

Kompanija Air Serbia će od 2. avgusta sa niškog aerodroma saobraćati dva puta nedeljno do Salcburga u Austriji. Karte se mogu kupiti po ceni od 2.499 dinara u jednom pravcu.

Uspostavljanje redovne direktne aviolinije između regionalnih aerodroma u Salcburgu i Nišu, trebalo bi da donese pozitivne rezultate, odnosno kako je planirano da zadovolji potrebe velikog broja putnika.

Od 2. avgusta do Salcburga; Foto: Salzburg airport

Važno povezivanje Niša i Salcburgu

Direktorka salcburškog aerodroma Volfgang Amadeus Mocart Betina Ganghofer, kaže da je povezivanje dva regiona, niškog i salcburškog, veoma važno kako za razvoj samih aerodroma tako i za regione u kojima se oni nalaze.

“U Salcburgu i okolini postoji velika srpska zajednica kao i oni koji su zainteresovani za Srbiju i njen razvoj s obzirom na njeno približavanje Evropskoj uniji. Povezivanje je veoma zanimljiv projekat zbog kojeg smo veoma srećni”, istakla je Betina Ganghofer.

Ona je navela da se na uvođenju direktne linije izmedju dva regionalna aerodroma radilo dugo, a da je plan da se letovi obavljaju dva puta nedeljno tokom cele godine.

“Na taj način možemo zadovoljiti potrebe putnika tokom i zimske i letnje turističke sezone, kako bi posetili prijatelje i familiju ili ostvarili poslovne kontakte. Veza između jednog i drugog regionalnog aerodroma je veoma važna za razvoj kako našeg aerodroma, tako i za niški aerodrom”, rekla je Betina Ganghofer.

Terminalna zgrada u Salcburgu; Foto: Salzburg airport

Regionalni aerodrom u Salcburgu godišnje usluži 1,9 miliona putnika i drugi je po veličini međunarodni aerodrom u Austriji. Aerodrom se prostire na 175 ha i nazvan je po čuvenom austrijskom kompozitoru Volfgangu Amadeusu Mocartu. U zajedničkom je vlasništvu grada Salzburga (25%) i pokrajine Salzburg (75%).

Iz Niša najjeftinije do Tivta i Geteborga

Kompanija Air Serbia je od 17. maja počela sa prodajom karata za letove iz Niša. Prvi letovi sa Aerodroma “Konstantin Veliki” su od 15. jula i to do Nirnberga, Frankfurta (Han), Hanovera, Fridrihshafena, Karslruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta. Avioni će saobraćati dva puta nedeljno.

Povratne karte sa uključenim taksama mogu se kupiti po ceni od 48 evra za Tivat i Geteborg, što su i najjeftinije destinacije. Najskuplje je otići i vratiti se iz Rima, povratna karta do ovog grada je 73 evra sa svim taksama. Opširnije o cenama pročitajte na linku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije