Sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ od 2. avgusta do Salcburga

Kompanija Air Serbia će od 2. avgusta sa niškog aerodroma saobraćati dva puta nedeljno do Salcburga u Austriji. Karte se mogu kupiti po ceni od 2.499 dinara u jednom pravcu.

Uspostavljanje redovne direktne aviolinije između regionalnih aerodroma u Salcburgu i Nišu, trebalo bi da donese pozitivne rezultate, odnosno kako je planirano da zadovolji potrebe velikog broja putnika.

Od 2. avgusta do Salcburga; Foto: Salzburg airport

Važno povezivanje Niša i Salcburgu

Direktorka salcburškog aerodroma Volfgang Amadeus Mocart Betina Ganghofer, kaže da je povezivanje dva regiona, niškog i salcburškog, veoma važno kako za razvoj samih aerodroma tako i za regione u kojima se oni nalaze.

“U Salcburgu i okolini postoji velika srpska zajednica kao i oni koji su zainteresovani za Srbiju i njen razvoj s obzirom na njeno približavanje Evropskoj uniji. Povezivanje je veoma zanimljiv projekat zbog kojeg smo veoma srećni”, istakla je Betina Ganghofer.

Ona je navela da se na uvođenju direktne linije izmedju dva regionalna aerodroma radilo dugo, a da je plan da se letovi obavljaju dva puta nedeljno tokom cele godine.

“Na taj način možemo zadovoljiti potrebe putnika tokom i zimske i letnje turističke sezone, kako bi posetili prijatelje i familiju ili ostvarili poslovne kontakte. Veza između jednog i drugog regionalnog aerodroma je veoma važna za razvoj kako našeg aerodroma, tako i za niški aerodrom”, rekla je Betina Ganghofer.

Terminalna zgrada u Salcburgu; Foto: Salzburg airport

Regionalni aerodrom u Salcburgu godišnje usluži 1,9 miliona putnika i drugi je po veličini međunarodni aerodrom u Austriji. Aerodrom se prostire na 175 ha i nazvan je po čuvenom austrijskom kompozitoru Volfgangu Amadeusu Mocartu. U zajedničkom je vlasništvu grada Salzburga (25%) i pokrajine Salzburg (75%).

Iz Niša najjeftinije do Tivta i Geteborga

Kompanija Air Serbia je od 17. maja počela sa prodajom karata za letove iz Niša. Prvi letovi sa Aerodroma “Konstantin Veliki” su od 15. jula i to do Nirnberga, Frankfurta (Han), Hanovera, Fridrihshafena, Karslruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta. Avioni će saobraćati dva puta nedeljno.

Povratne karte sa uključenim taksama mogu se kupiti po ceni od 48 evra za Tivat i Geteborg, što su i najjeftinije destinacije. Najskuplje je otići i vratiti se iz Rima, povratna karta do ovog grada je 73 evra sa svim taksama. Opširnije o cenama pročitajte na linku.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Kompanija Better Collective: Slavimo sto pedesetog zaposlenog u Nišu

Unapređenje IT zajednice u Nišu, saradnja sa obrazovnim ustanovama,...

Počela isplata minimalca ugostiteljima i turističkom sektoru

Isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367...

„Molnupiravir“ lek koji sprečava širenje virusa korone za jedan dan

Novi antivirusni lek „molnupiravir“ ili MK-4482/EIDD-2801, koji se uzima...

Papir odlazi u istoriju: Elektronske fakture od Nove godine 2022.

Papir izlazi iz upotrebe Elektronske fakture još su jedan korak...

Od 1. novembra obavezne zimske gume

Agencija za bezbednost saobraćaja podsetila je vozače da je...