Roditelji iz Niša dobijaju nove vaučere za bebe

Roditelji koji su prinove dobili od 25. novembra prošle godine do sada od ponedeljka, 25. februara moći će da podignu vaučere za kupovinu opreme za svoje bebe, izjavila je niška gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.

“Prošle godine smo predvideli sredstva do novembra, pa smo do 25. imali vaučere za bebe  koje su rođene do tog datuma i oni su podeljeni. Da bismo raspisali novu javnu nabavku morali smo da sačekamo usvajanje budžeta za 2019. godinu i usvajanje plana javnih nabavki, a nakon toga smo pokrenuli nabavku novih vaučera. Javna nabavka je objavljena 11. februara”, kaže Tijana Đorđević Ilić.

Vaučeri za bebe vredni 10.909 dinara

Vaučeri su u vrednosti 10.909 dinara moći će da iskoristi u prodavnici “Ready group” koji je bio najbolji ponuđač na tenderu.

predviđeno da se podeli 990 vaučera, a ukupna vrednost javne nabavke je 10 miliona i 800 hiljada dinara.

“Obzirom na to da vaučere nismo delili od 25. novembra, a negde je procenjeno da smo na mesečnom nivou delili oko 200 vaučera, ovo će  biti dovoljno za tri prethodna meseca, ali i za mart pa i deo aprila”, objašnjava Tijana Đorđević Ilić.

Očekuje se raspisivanje još jedne javne nabavke za vaučere do kraja ove godine za šta je u niškom budžetu grada izdvojeno još oko 20 miliona dinara, a ukupno je za ove potrebe predviđeno 35 miliona dinara.

Vaučeri bolji za roditelje nego paketi

Bebe rođene u Nišu dobijaju vaučere za kupovinu opreme od 2017. godine umesto dotadašnjih paketa, koji su se pokazali nepraktičnim za sve bebe i roditelje.

“Dešavalo se da se u poklon paketima nađu stvari koje njima u tom trenutku nisu potrebne jer ih već imaju, budući da mame i bebe dobijaju poklone od rođaka. Na ovaj način je porodicama data mogućnost da nabave ono što im je tada najpotrebnije”, dodaje gradska većnica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije