Radnički u humanitarnoj misiji: Revijalna utakmica košarke u kolicima

Članovi fudbalskog kluba Radnički posetili su trening Kluba košarke u kolicima “Nais”.

Tom prilikom je Radnički na inicijativu prvog čoveka kluba Ivice Tončeva realizovao akciju u pomoći i podsticanju košarkaša u kolicima iz Naisa, kako bi oni u narednom periodu imali sve neophodne uslove za postizanje što boljih rezultata.

Radnički i Nais su uz to promovisali košarku u kolicima, razbili predrasude i odigrali revijalnu utakmicu košarke u kolicima.

Aleksandar Dinić, reprezentativac Srbije u košarci u kolicima, dobio je svoja sportska kolica posle apela koji je uputio KKK „Nais“ čiji je Aleksandar igrač.

U pomoć su pritekli ljudi dobre volje, a priključio im se Fudbalski klub „Radnički“ koji je uplatio novčana sredstava da kolica koja su napravljena u Italiji konačno stignu do Aleksandra.

Tim povodom su se i članovi kadetske ekipe FK „Radnički“ pridružili košarkašima u kolicima KKK „Nais“ i u hali Čair sa njima odigrali trening utakmicu. Mladi fudbaleri su bez trunke razmišljanja seli u kolica i uzeli košarkašku loptu u ruke.

Trener kadetske ekipe Radničkog Vladimir Đorđević  istakao je da je
svima u klubu izuzetno drago što su pomogli da Aleksandar Dinić dobije svoja sportska kolica.

„Drago mi je što smo zahvaljujući inicijativi prvog čoveka kluba Ivice Tončeva i rukovodstva pomogli  košarkašima u kolicima u granicama naših mogućnosti i što je Aleksandar koji je reprezentativac naše zemlje u ovom sportu dobio kolica sa kojima će postići još bolje rezultate na terenu.“

Đorđević i dodao da je ovo samo početak saradnje ova dva sportska kluba i da veruje da će košarkaši u kolicima postati verni navijači Radničkog koji će sa tribina pratiti sve fudbalske utakmice.

„Na našu veliku sreću pozivu za pomoć u kupovini kolica za našeg igrača odazvao i Fudbalski klub „Radnički“ i uplatio nedostajuća sredstva za kupovinu kolica, na čemu smo im neizmerno zahvalni. U kontaktu koji smo ostvarili dogovorili smo se da naša saradnja postane još uža.“, rekao je predsedik KKK „Nais“ Marko Aleksandrović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije