Praznično radno vreme: Za mnoge jedino Uskrs neradan dan

Za vreme predstojećih praznika mnoge javne službe i maloprodajni lanci radiće izmenjeno. Neradni dan je Veliki petak, a prvi radni nakon Uskrsa je utorak 30. april. Neradni su nakon toga 1. i 2. maj, odnosno sreda i četvrtak, dok je sledeći radni dan petak 3. maj.

Svi objekti trgovinskog lanca Lidl će 26. aprila na Veliki petak raditi po skraćenom radnom vremenu, od 8 do 18 časova. U subotu, 27. aprila sve prodavnice radiće regularno, dok će nedelja, 28. april biti neradan dan za sve Lidl objekte u Srbiji, saopšteno je iz kompanije. Od ponedeljka, 29. aprila Lidl prodavnice nastavljaju sa uobičajenim radnim vremenom od 8 do 22 časa.

Prvomajski praznici takođe donose izmene u radnom vremenu, te će na Međunarodni praznik rada, 1. maja, asortiman Lidl prodavnica potrošačima biti dostupan od 8 do 14 časova. Od 2. maja, radno vreme svih prodavnica nastavlja se po redovnom režimu.

U petak 26. i subotu 27. aprila, sve IDEA prodavnice radiće redovno, ili u skladu sa radnim vremenom tržnih centara u kojima se nalaze. U nedelju 28. aprila, na dan Uskrsa, IDEA prodavnice neće raditi. Izuzetak su IDEA prodavnica na Zlatiboru, koja će raditi od 8 do 15 časova, i IDEA prodavnica na Kopaoniku koja će raditi od 8 do 20 časova.

U sredu 1. maja, 122 prodavnice radiće prema redovnom radnom vremenu, dok će 159 IDEA prodavnica biti na raspolaganju potrošačima do 15 časova. Prodavnice koje se nalaze u tržnim centrima radiće u skladu sa radnim vremenom tržnih centara. U četvrtak 2. maja, sve IDEA prodavnice radiće prema redovnom radnom vremenu.

U petak 26. aprila Roda marketi će raditi prema redovnom radnom vremenu, ili u skladu sa radnim vremenom tržnih centara u okviru kojih posluju. U subotu 27. aprila, ali i u sredu i četvrtak 1. i 2. maja, svi Roda marketi širom Srbije radiće prema redovnom radnom vremenu. U nedelju, 28. aprila, na dan Uskrsa, Roda marketi neće raditi.

Objekti Delhaize Srbija (Maxi, Shop&Go i Tempo) će na Veliki petak 26. aprila raditi skraćeno do 18 časova, dok će u subotu 27. aprila većina prodavnica raditi prema redovnom radnom vremenu. Nedelja će biti neradan dan za sve objekte, osim za Maxi prodavnicu u Čajetini, koja će raditi prema redovnom radnom vremenu.

U sredu 1. i četvrtak 2. maja određeni broj Maxi marketa neće raditi, a oni koji budu otvoreni radiće prema redovnom radnom vremenu. Tempo supermarketi će tokom prvomajskih praznika raditi nepromenjeno, dok će za sve Shop&Go objekte 1. maj biti neradan dan. Dan kasnije, određeni broj Shop&Go marketa neće raditi, dok će oni koji budu otvoreni raditi prema redovnom radnom vremenu.

Metro Cash & Carry će 26. aprila imati uobičajeno radno vreme, u subotu će raditi do 22 časa, dok će 28. april –  dan Uskrsa, biti neradan za sve objekte. U ponedeljak 29. aprila objekti će raditi od 6 časova, 30. aprila radno vreme se završava u 22 časa, dok je 1. maj neradan za sve prodavnice. Svi objetki u četvrtak 2. maja počinju sa radom u 6 časova.

Parking se neće naplaćivati od petka 26. aprila do ponedeljka 29. Aprila, kao i 1. i 2. maja.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Kompanija Better Collective: Slavimo sto pedesetog zaposlenog u Nišu

Unapređenje IT zajednice u Nišu, saradnja sa obrazovnim ustanovama,...

Počela isplata minimalca ugostiteljima i turističkom sektoru

Isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367...

„Molnupiravir“ lek koji sprečava širenje virusa korone za jedan dan

Novi antivirusni lek „molnupiravir“ ili MK-4482/EIDD-2801, koji se uzima...

Papir odlazi u istoriju: Elektronske fakture od Nove godine 2022.

Papir izlazi iz upotrebe Elektronske fakture još su jedan korak...

Od 1. novembra obavezne zimske gume

Agencija za bezbednost saobraćaja podsetila je vozače da je...