Od sutra prijavljivanje za vaučere za odmor u Srbiji

Prijavljivanje građana za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji, počinje od srede 13. maja na šalterima JP Pošta Srbije u celoj zemlji. Na raspolaganju je 400.000 novih vaučera, koje je moguće iskoristiti do 20. novembra ove godine.

Vaučeri se mogu iskoristiti do 20. novembra; Foto: I.J. /Novinari online

Novina u odnosu na prošlu prijavu za vaučere jeste da su u ponudu uključeni Beograd i Novi Sad, što će doprineti dodatnom povećanju broja onih koji odmor provode u zemlji. Takođe je povećan obuhvat ljudi koji mogu da se prijave, a među njima su studenti i oni čija su primanja manja od 70.000.

Do sada je limit za zaposlene bio 60.000 dinara, a studenti neće moći da koriste vaučere u mestu prebivališta i mestu gde studiraju, kako bi se, s jedne strane, sprečile zloupotrebe, a sa druge, omogućilo studentima da putuju širom Srbije.

Studenti su u obavezi da prilikom podnošenja prijave za dodelu vaučera, prilože original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu, kao i fotokopiju prve, odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima.

Očekuje se da će ovih 400.000 vaučera značajno produžiti turističku sezonu, i da neće biti ograničena na dva ili tri letnja meseca, već da će potrajati do kraja godine.

Svaki ugostitelj, hotel, izdavalac privatnog smeštaja može i ne mora da se prijavi za korišćenje vaučera. Trenutno mogu da se koriste u približno 1.500 ugostiteljskih objekata.

Povodom zahteva hotelijera i turističkih radnika da se produži period na još šest meseci u oslobađanju od poreza i doprinosa, kao i da moratorijum na otplatu kredita bude produžen na dodatnih šest meseci, iz Ministarstva turizma kažu da će do ponedeljka biti sačinjen paket pomoći turizmu, koji će zavisiti od finansijskih mogućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije