Od sada na niškim ulicama 17 novih vozila za čišćenje

JKP “Mediana” Niš predstavila je svoja nova komunalna vozila. Reč je o gradskoj investiciji od 1,9 miliona evra.

Novi vozni park JKP "Mediana" Niš; Foto: Grad Niš
Novi vozni park JKP “Mediana” Niš; Foto: Grad Niš

Pet kamiona za Zimsku službu, pet malih smećara i sedam auto čistilica su nova investicija gradskog rukovodstva i “Mediane” a u okviru nabavke najsavremenije opreme za čišćenje i održavanje higijene u Nišu, rečeno je prilikom promocije novih vozila u Nišu.

“Prvi put na teritoriju Niša ulaze najbolje mašine sa čišćenje i održavanje javne gradske higijene. Mašine su iz poznatih evropskih fabrika teretnih vozila „DAF“ i „MAN“, a nadgradnja opreme i prilagođavanje našim domaćim uslovima urađena je u fabrici „Resor“ u Gadžinom Hanu”, rekao je direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović.

Nova mehanizacija zameniće dotrajalu koja je korišćena više od 30 godina, tako da će održavanje komunalne higijene u Nišu i Niškoj Banji biti na višem nivou.

Nova vozila za čistiji i uređeniji Niš; Foto: Grad Niš
Nova vozila za čistiji i uređeniji Niš; Foto: Grad Niš

Uskoro novi podzemni kontejneri

Jedno od novih pet vozila za odvoženje smeća, ističe Pavlović je sa automatskom hidrauličnom „rukom“ za podizanje podzemnih kontejnera u gradu, kojih će u najskorije vreme biti još stotinak.

”U prethodnom periodu smo, primera radi, na godišnjem nivou izdvajali preko 90 miliona dinara za nabavku rezervnih delova i plaćanje popravki starih auto-smećara. To znači da ćemo za par godina samo uštedom na delovima i skupim popravkama, koje smo doskora plaćali, isplatiti modernu investiciju”, kaže Pavlović.

Teretna vozila osim za čišćenje snega koristiće se tokom cele godine

U sklopu ove investicije je posebna i namenska nabavka teretnih vozila-kamiona, za reagovanje tokom zime, odnosno za čišćenje snega u gradu i prigradskim i naselja na seoskom području, a u koju je uloženo 420.000 evra.

Moderna vozila, kompletno namenjena za funkcionisanje u zimskim uslovima i sa neophodnom opremom poput posipača soli, raonika i drugih priključnih mašina, omogućiće brzo reagovanje i otklanjanje posledica nevremena i za osposobljavanje saobraćaja prilikom velikih snežnih padavina i u najnepovoljnijim vremenskim uslovima.

Biće korišćena i tokom cele godine za prevoz inertnog materijala (zemlje i peska) do depnija i druge radove ovog komunalnog preduzeća.

“Mediana” kupila nove kamione i mala vozila za čišćenje smeća i snega
“Mediana” kupila nove kamione i mala vozila za čišćenje smeća i snega

“Izdvojeno je oko 230 miliona dinara, odnosno blizu 1,9 miliona evra za modernu opremu i mehanizaciju kakva se koristi u najrazvijenijim gradovima u svetu i u evropskim prestonicama. Zahvaljujući tome unapredićemo ne samo javnu higijenu i održavanje zelenih i parkovskih površina, saobraćajnica i infrastrukture celog grada, već i značajno osavremeniti zaštitu životne sredine u Nišu”, rekao je niški gradonačelnik Darko Bulatović.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Kompanija Better Collective: Slavimo sto pedesetog zaposlenog u Nišu

Unapređenje IT zajednice u Nišu, saradnja sa obrazovnim ustanovama,...

Počela isplata minimalca ugostiteljima i turističkom sektoru

Isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367...

„Molnupiravir“ lek koji sprečava širenje virusa korone za jedan dan

Novi antivirusni lek „molnupiravir“ ili MK-4482/EIDD-2801, koji se uzima...

Papir odlazi u istoriju: Elektronske fakture od Nove godine 2022.

Papir izlazi iz upotrebe Elektronske fakture još su jedan korak...

Od 1. novembra obavezne zimske gume

Agencija za bezbednost saobraćaja podsetila je vozače da je...