Od sada na niškim ulicama 17 novih vozila za čišćenje

JKP “Mediana” Niš predstavila je svoja nova komunalna vozila. Reč je o gradskoj investiciji od 1,9 miliona evra.

Novi vozni park JKP "Mediana" Niš; Foto: Grad Niš
Novi vozni park JKP “Mediana” Niš; Foto: Grad Niš

Pet kamiona za Zimsku službu, pet malih smećara i sedam auto čistilica su nova investicija gradskog rukovodstva i “Mediane” a u okviru nabavke najsavremenije opreme za čišćenje i održavanje higijene u Nišu, rečeno je prilikom promocije novih vozila u Nišu.

“Prvi put na teritoriju Niša ulaze najbolje mašine sa čišćenje i održavanje javne gradske higijene. Mašine su iz poznatih evropskih fabrika teretnih vozila „DAF“ i „MAN“, a nadgradnja opreme i prilagođavanje našim domaćim uslovima urađena je u fabrici „Resor“ u Gadžinom Hanu”, rekao je direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović.

Nova mehanizacija zameniće dotrajalu koja je korišćena više od 30 godina, tako da će održavanje komunalne higijene u Nišu i Niškoj Banji biti na višem nivou.

Nova vozila za čistiji i uređeniji Niš; Foto: Grad Niš
Nova vozila za čistiji i uređeniji Niš; Foto: Grad Niš

Uskoro novi podzemni kontejneri

Jedno od novih pet vozila za odvoženje smeća, ističe Pavlović je sa automatskom hidrauličnom „rukom“ za podizanje podzemnih kontejnera u gradu, kojih će u najskorije vreme biti još stotinak.

”U prethodnom periodu smo, primera radi, na godišnjem nivou izdvajali preko 90 miliona dinara za nabavku rezervnih delova i plaćanje popravki starih auto-smećara. To znači da ćemo za par godina samo uštedom na delovima i skupim popravkama, koje smo doskora plaćali, isplatiti modernu investiciju”, kaže Pavlović.

Teretna vozila osim za čišćenje snega koristiće se tokom cele godine

U sklopu ove investicije je posebna i namenska nabavka teretnih vozila-kamiona, za reagovanje tokom zime, odnosno za čišćenje snega u gradu i prigradskim i naselja na seoskom području, a u koju je uloženo 420.000 evra.

Moderna vozila, kompletno namenjena za funkcionisanje u zimskim uslovima i sa neophodnom opremom poput posipača soli, raonika i drugih priključnih mašina, omogućiće brzo reagovanje i otklanjanje posledica nevremena i za osposobljavanje saobraćaja prilikom velikih snežnih padavina i u najnepovoljnijim vremenskim uslovima.

Biće korišćena i tokom cele godine za prevoz inertnog materijala (zemlje i peska) do depnija i druge radove ovog komunalnog preduzeća.

“Mediana” kupila nove kamione i mala vozila za čišćenje smeća i snega
“Mediana” kupila nove kamione i mala vozila za čišćenje smeća i snega

“Izdvojeno je oko 230 miliona dinara, odnosno blizu 1,9 miliona evra za modernu opremu i mehanizaciju kakva se koristi u najrazvijenijim gradovima u svetu i u evropskim prestonicama. Zahvaljujući tome unapredićemo ne samo javnu higijenu i održavanje zelenih i parkovskih površina, saobraćajnica i infrastrukture celog grada, već i značajno osavremeniti zaštitu životne sredine u Nišu”, rekao je niški gradonačelnik Darko Bulatović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije