Novi konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu

U cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja, predviđenih Programom rada za 2019. godinu, Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive i konkurse za tekuću godinu.

Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje su objavljeni u petak, 22. februara na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs.

Informacije o novim javnim pozivima i konkursima svi zainteresovani mogu dobiti i u svakoj organizacionoj jedinici NSZ, kao i preko Pozivnog centra NSZ, pozivom na broj: 0800/300-301 (besplatan poziv iz fiksne telefonije).

Tržište rada u Srbiji u 2018. godini obeležila su pozitivna kretanja izražena kroz pad  stope nezaposlenosti, koja je na kraju godine iznosila 11,3%, što je za 2,2% manje u odnosu na prethodnu godinu.

Stopa zaposlenosti se takođe povećala i sada je blizu 50%, što je za 2,5% više u odnosu na prethodnu godinu. Veliki broj nezaposlenih i poslodavaca pokazao je interes za mere aktivne politike zapošljavanja koje sprovodi NSZ.

Usvojen je i Nacionalni akcioni plan zapošljavanja (NAPZ) za 2019. godinu. U skladu sa donetim NAPZ-om, NSZ raspisuje javne pozive i konkurse, koji su usmereni prvenstveno na poslodavce i nezaposlena lica.

Javnim pozivima podstiče se zapošljavanje i samozapošljavanje. Teže zapošljive kategorije su i u 2019. godini u fokusu programa i mera NSZ.

Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu
Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu

Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2019. god. koji je Vlada Republike Srbije usvojila krajem prošle godine, planirano je uključivanje više od 136.000 nezaposlenih lica u mere aktivne politike zapošljavanja, za šta je obezbeđeno 4.000.000.000 dinara iz sredstava doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za slučaje nezaposlenosti, 550.000.000 dinara iz Budžetskog fonda za profesionalnu rehabilitaciju i podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom i 206.583.000 dinara iz direktnog granta dodeljenog Nacionalnoj službi za zapošljavanje iz IPA 2013 programskog ciklusa.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Kompanija Better Collective: Slavimo sto pedesetog zaposlenog u Nišu

Unapređenje IT zajednice u Nišu, saradnja sa obrazovnim ustanovama,...

Počela isplata minimalca ugostiteljima i turističkom sektoru

Isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367...

„Molnupiravir“ lek koji sprečava širenje virusa korone za jedan dan

Novi antivirusni lek „molnupiravir“ ili MK-4482/EIDD-2801, koji se uzima...

Papir odlazi u istoriju: Elektronske fakture od Nove godine 2022.

Papir izlazi iz upotrebe Elektronske fakture još su jedan korak...

Od 1. novembra obavezne zimske gume

Agencija za bezbednost saobraćaja podsetila je vozače da je...