Novi konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu

U cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja, predviđenih Programom rada za 2019. godinu, Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive i konkurse za tekuću godinu.

Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje su objavljeni u petak, 22. februara na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs.

Informacije o novim javnim pozivima i konkursima svi zainteresovani mogu dobiti i u svakoj organizacionoj jedinici NSZ, kao i preko Pozivnog centra NSZ, pozivom na broj: 0800/300-301 (besplatan poziv iz fiksne telefonije).

Tržište rada u Srbiji u 2018. godini obeležila su pozitivna kretanja izražena kroz pad  stope nezaposlenosti, koja je na kraju godine iznosila 11,3%, što je za 2,2% manje u odnosu na prethodnu godinu.

Stopa zaposlenosti se takođe povećala i sada je blizu 50%, što je za 2,5% više u odnosu na prethodnu godinu. Veliki broj nezaposlenih i poslodavaca pokazao je interes za mere aktivne politike zapošljavanja koje sprovodi NSZ.

Usvojen je i Nacionalni akcioni plan zapošljavanja (NAPZ) za 2019. godinu. U skladu sa donetim NAPZ-om, NSZ raspisuje javne pozive i konkurse, koji su usmereni prvenstveno na poslodavce i nezaposlena lica.

Javnim pozivima podstiče se zapošljavanje i samozapošljavanje. Teže zapošljive kategorije su i u 2019. godini u fokusu programa i mera NSZ.

Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu
Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu

Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2019. god. koji je Vlada Republike Srbije usvojila krajem prošle godine, planirano je uključivanje više od 136.000 nezaposlenih lica u mere aktivne politike zapošljavanja, za šta je obezbeđeno 4.000.000.000 dinara iz sredstava doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za slučaje nezaposlenosti, 550.000.000 dinara iz Budžetskog fonda za profesionalnu rehabilitaciju i podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom i 206.583.000 dinara iz direktnog granta dodeljenog Nacionalnoj službi za zapošljavanje iz IPA 2013 programskog ciklusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije