Niš postaje sedište Aerodroma Srbije: Razvoj regionalnih aerodroma

Vlada će razvijati regionalne aerodrome u zemlji i da će zato Niš, u kome se nalazi drugi po veličini aerodrom, postati sedište preduzeća „Aerodromi Srbije“, najavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

Niški aerodrom rezervni beogradskom

Mihajlovićeva je istakla da će država nastaviti da ulaže u niški aerodrom sa ciljem da postane rezervni za Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu.

“Vlada Srbije je ulagala u niški aerodrom, uložiće još 240 miliona dinara i plus za izgradnju tornja koji će koštati pet miliona evra”, rekla je Mihajlovićeva novinarima u Matejevcu.

Na niškom aerodromu sada ima 300.000 putnika godišnje i da biće nastavljena ulaganja kako bi ih bilo još više, rekla je Mihajlović i dodala da će do juna biti potpuno operativan Aerodrom “Morava” u Lađevcima kod Kraljeva i za civilni avio-saobraćaj.

“Želimo da „Aerodromi Srbije“ budu operater svim novim aerodromima, a imaćemo ih još. Sedište je prvo bilo u Beogradu, ali nema potrebe da to bude Beograd. Sedište „Aerodroma Srbije“ biće u Nišu, budući da nam se u Nišu nalazi niški aerodrom i da hoćemo da razvijemo regionalne aerodrome”, naglasila je ministarka.

Na pitanje da li će biti novih linija na niškom aerodromu, ona je rekla da su došli do zaključka da je vrlo važno da se u skladu sa zakonima dodatno ulaže u određene linije koje mogu da pomognu razvoju celog niškog kraja i da zato Ministarstvo saobraćaja očekuje od grada Niša i niškog aerodroma da predlože potencijalne rute od javnog značaja koje bi Vlada mogla da finansijski pomogne.

“Kada naprave analizu tih ruta i predlože Ministarstvu, onda ćemo u Vladi razgovarati u skladu sa uredbom, raspisati tender za one koji mogu da se bave prevozom na tim rutama”, dodala je Mihajlovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije