Nema povećanja plata za radnike Pošte, štrajk se nastavlja

Zbog toga što su dobili samo usmena obećanja od rukovodstva da će dobiti deo zarade iz dobiti za 2017. i mogućnost za deo iz 2018. godine radnici Pošte Srbije su ovu ponudu jednoglasno odbili i nastavili sa obustavom rada. Zahtevi koji se odnose na povećanje plata i povećanje broja radnika na tehnološkim radnim mestima nisu uvaženi.

Posle višečasovnog sastanka pregovaračkog tima zaposlenih sa generalnom direktorkom Mirom Petrović, izvršnom direktorkom Mirjanom Predojević, direktorkom funkcije Veselinkom Totić i šeficom kabineta Nelom Bojović nije se došlo do rešenja za, kako navode zaposleni, njihov bolji položaj.

Osnovni uslov za pregovore bio je da niko od zaposlenih ne snosi nikakve posledice zbog obustave rada.

“Dobili smo uveravanja da će opomene koje su donete ostati samo opomene, bez elemenata bilo kakvih sankcija. Prvi zahtev nam je bio povećanje zarade koje su iste već 10 godina i koje su od 2014. umanjene za 10 odsto. Predlagali smo različite modele, čekali bilo kakve ponude. Nismo dobili pozitivan odgovor, samo tvrdnje da masa za zarade ne može da se uvećava, da ćemo učestvovati u nekoj radnoj grupi, koju će formirati Vlada Srbije i da ćemo nekada, od novembra meseca najverovatnije, odlučivati i govoriti o plati”, kažu iz pregovaračkom tima radnika.

pošta
Foto: Pošta Srbija

Pregovarači iz redova radnika tražili su pomoć kao i komunalna i gradska preduzeća da se isplata dobiti vrši linearno. Takođe, među zahtevima je povećanje broja radnika na tehnološkim radnim mestima.

“Tražili smo povećanje broja ljudi, tražili ukidanje izmišljenih radnih mesta, savetnika, preraspodelu sredstava. Tražili da odnos plata bude u proporciji najviše 1-5 od najniže do najviše zarade, da se ukinu korekcije i stimulacije za radna mesta koja nisu normirana. Dobili smo obrazloženja da će se poštari prekvalifikovati i da su to radna mesta koja se gase”, navode iz pregovaračkog tima.

Pored radnika u Glavnom poštanskom centru u Zemunu, razgovorima su prisustvovali i radnici Pošte iz Zrenjanina, Mladenovca, Ćuprije, Kikinde…

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Kompanija Better Collective: Slavimo sto pedesetog zaposlenog u Nišu

Unapređenje IT zajednice u Nišu, saradnja sa obrazovnim ustanovama,...

Počela isplata minimalca ugostiteljima i turističkom sektoru

Isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367...

„Molnupiravir“ lek koji sprečava širenje virusa korone za jedan dan

Novi antivirusni lek „molnupiravir“ ili MK-4482/EIDD-2801, koji se uzima...

Papir odlazi u istoriju: Elektronske fakture od Nove godine 2022.

Papir izlazi iz upotrebe Elektronske fakture još su jedan korak...

Od 1. novembra obavezne zimske gume

Agencija za bezbednost saobraćaja podsetila je vozače da je...