Nema povećanja plata za radnike Pošte, štrajk se nastavlja

Zbog toga što su dobili samo usmena obećanja od rukovodstva da će dobiti deo zarade iz dobiti za 2017. i mogućnost za deo iz 2018. godine radnici Pošte Srbije su ovu ponudu jednoglasno odbili i nastavili sa obustavom rada. Zahtevi koji se odnose na povećanje plata i povećanje broja radnika na tehnološkim radnim mestima nisu uvaženi.

Posle višečasovnog sastanka pregovaračkog tima zaposlenih sa generalnom direktorkom Mirom Petrović, izvršnom direktorkom Mirjanom Predojević, direktorkom funkcije Veselinkom Totić i šeficom kabineta Nelom Bojović nije se došlo do rešenja za, kako navode zaposleni, njihov bolji položaj.

Osnovni uslov za pregovore bio je da niko od zaposlenih ne snosi nikakve posledice zbog obustave rada.

“Dobili smo uveravanja da će opomene koje su donete ostati samo opomene, bez elemenata bilo kakvih sankcija. Prvi zahtev nam je bio povećanje zarade koje su iste već 10 godina i koje su od 2014. umanjene za 10 odsto. Predlagali smo različite modele, čekali bilo kakve ponude. Nismo dobili pozitivan odgovor, samo tvrdnje da masa za zarade ne može da se uvećava, da ćemo učestvovati u nekoj radnoj grupi, koju će formirati Vlada Srbije i da ćemo nekada, od novembra meseca najverovatnije, odlučivati i govoriti o plati”, kažu iz pregovaračkom tima radnika.

pošta
Foto: Pošta Srbija

Pregovarači iz redova radnika tražili su pomoć kao i komunalna i gradska preduzeća da se isplata dobiti vrši linearno. Takođe, među zahtevima je povećanje broja radnika na tehnološkim radnim mestima.

“Tražili smo povećanje broja ljudi, tražili ukidanje izmišljenih radnih mesta, savetnika, preraspodelu sredstava. Tražili da odnos plata bude u proporciji najviše 1-5 od najniže do najviše zarade, da se ukinu korekcije i stimulacije za radna mesta koja nisu normirana. Dobili smo obrazloženja da će se poštari prekvalifikovati i da su to radna mesta koja se gase”, navode iz pregovaračkog tima.

Pored radnika u Glavnom poštanskom centru u Zemunu, razgovorima su prisustvovali i radnici Pošte iz Zrenjanina, Mladenovca, Ćuprije, Kikinde…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije