Majski karneval u Budvi u stilu brazilskog: Veselje, šarenilo i odličan provod

Crnogorska rivijera predstavljena Nišlijama

Turistička organizacija opštine Budva predstavila je turističku ponudu budvanske rivijere na Sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu sa posebnim osvrtom na „Karnevalske majske večeri“. Ovaj karneval trajaće od 29. aprila do 5. maja kada će budvanskim ulicama i Starim gradom prodefilovati preko 2000 karnevalista iz 15 zemalja sveta.

Karneval u Budvi; Foto: Sergej Zabijako

Tokom predstavljanja turističke ponude Budve, akcenat je stavljen na promociju predstojeće manifestacije “Karnevalske majske večeri”, kao i atraktivnih turističkih aranžamana i paketa koje su pripremili budvanski hotelijeri za prvomajske praznike.

ZVANIČNI PODACI GOVORE DA TURISTI IZ SRBIJE NA BUDVANSKOJ RIVIJERI ZAUZIMAJU DRUGO MESTO PO BROJU DOLAZAKA I PO BROJU OSTVARENIH NOĆENJA. U 2018. GODINI BUDVU JE POSETILO 120.814 TURISTA SA OVOG TRŽIŠTA, TJ. 20% VIŠE U ODNOSU NA GODINU RANIJE, KOJI SU OSTVARILI 1.008.054 NOĆENJA, ŠTO PREDSTAVLJA POVEĆANJE OD 11% U ODNOSU NA 2017. GODINU.

U sklopu promocije prvog dana sajma upriličena je radna večera sa predstavnicima turističkih agencija i najeminentnijih medija Srbije, koju su Turističke organizacije Budve i Bara organizovale u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Beogradu.

Večeri su prisustvovali i ambasador Crne Gore u Beogradu, Branislav Mićunović sa saradnicima, kao i direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, Aleksandar Seničić.

Na sajmu turizma u Nišu učestvovalo je 120 izlagača iz pet zemalja, a pored Turističke organizacije Budve, koja je nosilac nastupa, svoju ponudu predstavila je i Turistička organizacija Bara.

Svi u Budvu na karneval!

Ovogodišnje „Karnevalske majske večeri“u Budvi trajaće od 29. aprila do 5. maja kada će budvanskim ulicama i Starim gradom prodefilovati preko 2000 karnevalista iz preko petnaest zemalja sveta.

BIĆE REALIZOVAN RAZNOVRSTAN ZABAVNI PROGRAM SA TEMATSKIM VEČERIMA, KONCERTI POZNATIH MUZIČKIH ZVEZDA I MNOŠTVO DRUGIH SADRŽAJA ZA MEŠTANE I GOSTE BUDVE SVIH UZRASNIH DOBI I INTERESOVANJA, KAŽU ORGANIZATORI.

Budvanski karneval 2018; Foto: Sergej Zabijako

Velika muzička dešavanja u okviru karnevala počinju već 30. aprila kada će od 22h, u okviru „Večeri bajkera“ nastupiti legendarna „YU grupa“.

Dan kasnije, 1. maja koncert će imati „Sanja Ilić i Balkanika“, dok 2. maja nastupa jedna od omiljenijih pevačica regiona, Jelena Rozga.

Karneval počinje u petak, 3. maja, kada će tradicionalnim „abrumom“, građani i turisti Budve biti pozvani na feštu. Zabava će se nastaviti unutar i ispred zidina Starog grada, gde u 22 h nastupa bend „The Grupa“.

U STILU NAJPOZNATIJEG, BRAZILSKOG KARNEVALA, SLIKE OPŠTEG VESELJA, ŠARENILA, DOBRE ATMOSFERE I PROVODA, BUDVA ĆE U SVET POSLATI 4. MAJA. TADA ĆE, U OKVIRU „VELIKE KARNEVALSKE POVORKE” BUDVANSKIM GRADOM PROŠETATI KARNEVALISTI SA KUBE, IZ ŠPANIJE, ITALIJE, AUSTRIJE, UKRAJINE, RUSIJE POLJSKE, ČEŠKE, LITVANIJE I ZEMALJA REGIONA. 

Karneval u Budvi; Foto: Sergej Zabijako

Posljednja tri dana manifestacije, 3, 4. i 5. maj, rezervisana su za „Međunarodni turistički karneval“ i „Proljećnu noć pod maskama“.

Nedelja, 5. maj, posljednji dan manifestacije biće posvećen najmlađima, kada će krenuti i dečja karnevalska povorka. Istog dana nastupaće plesne grupe i baletski studio „Amadeus“, a posebnu draž dešavanju daće članovi alternativne humorističke organizacije „TheBooksof knjige“, popularni Buksovci, koji će voditi program.

Tokom sedam dana, koliko traje manifestacija, na Trgu slikara ispred Starog grada i na trgovima u Starom gradu, biće priređene i različite tematske večeri, kao što su: veče folklora i veče zumbe i salse, a čuće se zvuci rok, etno, latino, rep, haus, kao i pop muzike.

„Karnevalske majske večeri“ organizuju Opština Budva, Turistička organizacija opštine Budva i NVO „Feštađuni“.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Kompanija Better Collective: Slavimo sto pedesetog zaposlenog u Nišu

Unapređenje IT zajednice u Nišu, saradnja sa obrazovnim ustanovama,...

Počela isplata minimalca ugostiteljima i turističkom sektoru

Isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367...

„Molnupiravir“ lek koji sprečava širenje virusa korone za jedan dan

Novi antivirusni lek „molnupiravir“ ili MK-4482/EIDD-2801, koji se uzima...

Papir odlazi u istoriju: Elektronske fakture od Nove godine 2022.

Papir izlazi iz upotrebe Elektronske fakture još su jedan korak...

Od 1. novembra obavezne zimske gume

Agencija za bezbednost saobraćaja podsetila je vozače da je...