Majski karneval u Budvi u stilu brazilskog: Veselje, šarenilo i odličan provod

Crnogorska rivijera predstavljena Nišlijama

Turistička organizacija opštine Budva predstavila je turističku ponudu budvanske rivijere na Sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu sa posebnim osvrtom na „Karnevalske majske večeri“. Ovaj karneval trajaće od 29. aprila do 5. maja kada će budvanskim ulicama i Starim gradom prodefilovati preko 2000 karnevalista iz 15 zemalja sveta.

Karneval u Budvi; Foto: Sergej Zabijako

Tokom predstavljanja turističke ponude Budve, akcenat je stavljen na promociju predstojeće manifestacije “Karnevalske majske večeri”, kao i atraktivnih turističkih aranžamana i paketa koje su pripremili budvanski hotelijeri za prvomajske praznike.

ZVANIČNI PODACI GOVORE DA TURISTI IZ SRBIJE NA BUDVANSKOJ RIVIJERI ZAUZIMAJU DRUGO MESTO PO BROJU DOLAZAKA I PO BROJU OSTVARENIH NOĆENJA. U 2018. GODINI BUDVU JE POSETILO 120.814 TURISTA SA OVOG TRŽIŠTA, TJ. 20% VIŠE U ODNOSU NA GODINU RANIJE, KOJI SU OSTVARILI 1.008.054 NOĆENJA, ŠTO PREDSTAVLJA POVEĆANJE OD 11% U ODNOSU NA 2017. GODINU.

U sklopu promocije prvog dana sajma upriličena je radna večera sa predstavnicima turističkih agencija i najeminentnijih medija Srbije, koju su Turističke organizacije Budve i Bara organizovale u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Beogradu.

Večeri su prisustvovali i ambasador Crne Gore u Beogradu, Branislav Mićunović sa saradnicima, kao i direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, Aleksandar Seničić.

Na sajmu turizma u Nišu učestvovalo je 120 izlagača iz pet zemalja, a pored Turističke organizacije Budve, koja je nosilac nastupa, svoju ponudu predstavila je i Turistička organizacija Bara.

Svi u Budvu na karneval!

Ovogodišnje „Karnevalske majske večeri“u Budvi trajaće od 29. aprila do 5. maja kada će budvanskim ulicama i Starim gradom prodefilovati preko 2000 karnevalista iz preko petnaest zemalja sveta.

BIĆE REALIZOVAN RAZNOVRSTAN ZABAVNI PROGRAM SA TEMATSKIM VEČERIMA, KONCERTI POZNATIH MUZIČKIH ZVEZDA I MNOŠTVO DRUGIH SADRŽAJA ZA MEŠTANE I GOSTE BUDVE SVIH UZRASNIH DOBI I INTERESOVANJA, KAŽU ORGANIZATORI.

Budvanski karneval 2018; Foto: Sergej Zabijako

Velika muzička dešavanja u okviru karnevala počinju već 30. aprila kada će od 22h, u okviru „Večeri bajkera“ nastupiti legendarna „YU grupa“.

Dan kasnije, 1. maja koncert će imati „Sanja Ilić i Balkanika“, dok 2. maja nastupa jedna od omiljenijih pevačica regiona, Jelena Rozga.

Karneval počinje u petak, 3. maja, kada će tradicionalnim „abrumom“, građani i turisti Budve biti pozvani na feštu. Zabava će se nastaviti unutar i ispred zidina Starog grada, gde u 22 h nastupa bend „The Grupa“.

U STILU NAJPOZNATIJEG, BRAZILSKOG KARNEVALA, SLIKE OPŠTEG VESELJA, ŠARENILA, DOBRE ATMOSFERE I PROVODA, BUDVA ĆE U SVET POSLATI 4. MAJA. TADA ĆE, U OKVIRU „VELIKE KARNEVALSKE POVORKE” BUDVANSKIM GRADOM PROŠETATI KARNEVALISTI SA KUBE, IZ ŠPANIJE, ITALIJE, AUSTRIJE, UKRAJINE, RUSIJE POLJSKE, ČEŠKE, LITVANIJE I ZEMALJA REGIONA. 

Karneval u Budvi; Foto: Sergej Zabijako

Posljednja tri dana manifestacije, 3, 4. i 5. maj, rezervisana su za „Međunarodni turistički karneval“ i „Proljećnu noć pod maskama“.

Nedelja, 5. maj, posljednji dan manifestacije biće posvećen najmlađima, kada će krenuti i dečja karnevalska povorka. Istog dana nastupaće plesne grupe i baletski studio „Amadeus“, a posebnu draž dešavanju daće članovi alternativne humorističke organizacije „TheBooksof knjige“, popularni Buksovci, koji će voditi program.

Tokom sedam dana, koliko traje manifestacija, na Trgu slikara ispred Starog grada i na trgovima u Starom gradu, biće priređene i različite tematske večeri, kao što su: veče folklora i veče zumbe i salse, a čuće se zvuci rok, etno, latino, rep, haus, kao i pop muzike.

„Karnevalske majske večeri“ organizuju Opština Budva, Turistička organizacija opštine Budva i NVO „Feštađuni“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije