Help i Grad Niš dodeljuju besplatnu opremu za pokretanje biznisa

Podrška mikro i makro biznisima u Nišu

Nemačka nevladina organizacija Help i Grad Niš realizovaće tokom ove i naredne godine godine projekat koji će omogućiti da najmanje 30 mikro i malih preduzeća dobije besplatno opremu za pokretanja i razvoj biznisa.

Tim povodom u Gradskoj kući gradonačelnik Niša Darko Bulatović i menadžer nemačke organizacije “Help” za ekonomski razvoj Maša Bubanj potpisali su novi ugovor o saradnji na projektu „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“ finansiranog u okviru „Nemačke razvojne saradnje“.

Pokreni mali biznis: Besplatno oprema od 2.400 evra

Svi koji nameravaju da pokrenu sopstveni biznis dobiće opremu u vrednosti od 2.400 evra, preko konkursa koji će uskoro biti raspisan.

Help i Grad Niš dodeljuju besplatnu opremu za pokretanje biznisa
Help i Grad Niš dodeljuju besplatnu opremu za pokretanje biznisa; Foto: Grad Niš

„Ugovor o saradnji između Grada i Helpa donosi mogućnost za podršku najmanje 30 novih mikro i malih biznisa grantovima u opremi prosečne vrednosti 2.400,00 evra, uz redovne poslovne i stručne obuke za povećanje održivosti poslovnih delatnosti.“, rečeno je u Gradskoj kući.

Vrednost direktnih troškova za opremu za klijente koji će biti podržani u Nišu u okviru ovog projekta iznosi 72.000,00 evra, uz učešće Grada od 40%.

„Dodelom grantova u opremi, poslovnim i stručnim obukama, umrežavanjem i mentoringom podržanih korisnika doprinosi se osnaživanju ciljne grupe, smanjenju siromaštva i povećavaju mogućnosti zapošljavanja, uz primenu mehanizama za osnaživanje razvoja mikro biznisa u ciljnim gradovima i opštinama.“, rekli su potpisnici ugovora.

Posebna pažnja u realizaciji projektnih aktivnosti biće posvećena mogućoj sinergiji između regionalnih, nacionalnih i lokalnih inicijativa.

Help je u saradnji sa Gradom podržao 483 korisnika grantovima u opremi za mikro i male biznise i sedam kooperativa od 2005. godine kroz projekte ekonomskog osnaživanja ukupne vrednosti 1,9 miliona evra. 

Održivost podržanih biznisa iznosi više od 80 odsto.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Kompanija Better Collective: Slavimo sto pedesetog zaposlenog u Nišu

Unapređenje IT zajednice u Nišu, saradnja sa obrazovnim ustanovama,...

Počela isplata minimalca ugostiteljima i turističkom sektoru

Isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367...

„Molnupiravir“ lek koji sprečava širenje virusa korone za jedan dan

Novi antivirusni lek „molnupiravir“ ili MK-4482/EIDD-2801, koji se uzima...

Papir odlazi u istoriju: Elektronske fakture od Nove godine 2022.

Papir izlazi iz upotrebe Elektronske fakture još su jedan korak...

Od 1. novembra obavezne zimske gume

Agencija za bezbednost saobraćaja podsetila je vozače da je...