Help i Grad Niš dodeljuju besplatnu opremu za pokretanje biznisa

Podrška mikro i makro biznisima u Nišu

Nemačka nevladina organizacija Help i Grad Niš realizovaće tokom ove i naredne godine godine projekat koji će omogućiti da najmanje 30 mikro i malih preduzeća dobije besplatno opremu za pokretanja i razvoj biznisa.

Tim povodom u Gradskoj kući gradonačelnik Niša Darko Bulatović i menadžer nemačke organizacije “Help” za ekonomski razvoj Maša Bubanj potpisali su novi ugovor o saradnji na projektu „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“ finansiranog u okviru „Nemačke razvojne saradnje“.

Pokreni mali biznis: Besplatno oprema od 2.400 evra

Svi koji nameravaju da pokrenu sopstveni biznis dobiće opremu u vrednosti od 2.400 evra, preko konkursa koji će uskoro biti raspisan.

Help i Grad Niš dodeljuju besplatnu opremu za pokretanje biznisa
Help i Grad Niš dodeljuju besplatnu opremu za pokretanje biznisa; Foto: Grad Niš

„Ugovor o saradnji između Grada i Helpa donosi mogućnost za podršku najmanje 30 novih mikro i malih biznisa grantovima u opremi prosečne vrednosti 2.400,00 evra, uz redovne poslovne i stručne obuke za povećanje održivosti poslovnih delatnosti.“, rečeno je u Gradskoj kući.

Vrednost direktnih troškova za opremu za klijente koji će biti podržani u Nišu u okviru ovog projekta iznosi 72.000,00 evra, uz učešće Grada od 40%.

„Dodelom grantova u opremi, poslovnim i stručnim obukama, umrežavanjem i mentoringom podržanih korisnika doprinosi se osnaživanju ciljne grupe, smanjenju siromaštva i povećavaju mogućnosti zapošljavanja, uz primenu mehanizama za osnaživanje razvoja mikro biznisa u ciljnim gradovima i opštinama.“, rekli su potpisnici ugovora.

Posebna pažnja u realizaciji projektnih aktivnosti biće posvećena mogućoj sinergiji između regionalnih, nacionalnih i lokalnih inicijativa.

Help je u saradnji sa Gradom podržao 483 korisnika grantovima u opremi za mikro i male biznise i sedam kooperativa od 2005. godine kroz projekte ekonomskog osnaživanja ukupne vrednosti 1,9 miliona evra. 

Održivost podržanih biznisa iznosi više od 80 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije