Grad predlaže avio liniju sa niškog aerodroma do Norveške?

Grad Niš pokreće inicijativu da se uvede avio linija sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” do Norveške, rečeno je prilikom posete ambasadora Norveške Nišu.

Inicijativa Niša da se uvede avio linija do Norveške
Inicijativa Niša da se uvede avio linija do Norveške

Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad posetio je Niš, gde se najpre susreo sa gradonačelnikom Niša, a potom i razgovarao sa direktorima niških kulturnih ustanova o razvoju i unapređenju, pre svega, saradnje u oblasti kulture.

Istaknute su i mogućnosti za saradnju u drugim oblastima, od obrazovanja, nauke, do privrede i ekonomije.

Ambasador Norveške u Nišu; Foto: Grad Niš
Ambasador Norveške u Nišu; Foto: Grad Niš

Proširenje kulturne saradnje između Norveške i Niša

Gradonačelnik je, pre početka zvaničnog sastanka, njegovoj ekselenciji predstavio planove Niša za izgradnju multifunkcionalne kuće kulture i idejna rešenja budućeg objekta koja su pristigla na konkurs koji je raspisao Grad.

U razgovoru je istaknuta spremnost obe strane za produbljenje i proširenje već uspešne saradnje u mnogo oblasti.

Ambasador Bjornstad je istakao spremnost norveške ambasade, i norveške Vlade uopšte, da podrži sve inicijative koje idu u pravcu unapređenja odnosa, kako kroz podršku i pomoć pozorišnim i muzičkim ansamblima, festivalima, umetničkim galerijama i muzejskim institucijama da se predstave norveškoj publici, ali i spremnost da učestvuju u organizaciji dolaska i predstavljanja kulturnih poslenika Norveške u Nišu.

Grad će predložiti avio liniju do Norveške

Gradonačelnik je naglasio da će Niš delegirati Vladi i inicijativu za uspostavljanje redovne avio linije sa niškog aerodroma ka nekom od regiona u Norveškoj, što bi bilo korisno za naše ljude koji žive i rade na severu Evrope, ali i za turiste sa tog područja kojima ovaj deo naše zemlje itekako ima šta da ponudi.

Bratimljenje Niša sa Bergenom

U razgovoru je istaknuta i mogućnost povezivanja, pa i bratimljenja Niša sa nekim od njemu srazmernih gradova u Norveškoj, a kao jedan od kandidata za to, pomenut je grad Bergen, što je gradonačelnik Bulatović ocenio kao izuzetno dobar predlog.

Nakon sastanka sa gradonačenikom ambasador Bjornstad je razgovarao sa čelnicima svih niških ustanova i institucija kulture, i izrazio spremnost Norveške da pomogne u organizaciji raznih kulturnih događaja i festivala, poput Nišvila na primer, i ukazao na mogućnost da u njima učestvuju i norveški umetnici i ansambli.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije