Grad Niš subvencioniše kamate na kredite niških malih i srednjih preduzeća

I ove godine, Grad Niš, u okviru realizacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja za 2019. godinu – Mera za unapređenje dostupnosti finansiranja MMSPP, za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije Grada Niša, subvencionisaće kamate na kredite za troškove nabavke mašina i opreme, osavremenjivanje procesa proizvodnje, stabilizaciju proizvodnje, investiranje u nova savremena sredstva za rad i proizvodnju i za izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju poslovnog prostora.

Program lokalnog ekonomskog razvoja za 2019. godinu
Program lokalnog ekonomskog razvoja za 2019. godinu

Tim povodom, gradonačelnik Niša Darko Bulatović raspisao javni poziv zainteresovanim bankama. Ovom prilikom gradonačelnik je istakao da se na ovaj način nastavlja podrška Grada domaćoj privredi koja, iz godine u godinu, beleži sve bolje rezultate.

Prema rečima načelnika Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, Milana Ranđelovića, korisnici kreditnih sredstava mogu biti mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetniciregistrovani na teritoriji Grada Niša.

„Minimalni iznos kredita za koji će se subvencionisati kamata je 100.000,00 dinara, a maksimalni 1.500.000,00 dinara. Grad Niš, posredstvom Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte, za subvencionisanje kamata izdvojiće 9.000.000,00 dinara. Kamata će se subvencionisati do utroška sredstava, a najkasnije do 31.12.2019. godine. Rok otplate biće 12 meseci“, poručio je Ranđelović.

On je istakao da je interesovanje za ovu meru i u toku prošle godine bilo veliko i da očekuje da tako bude i sada i pozvao banke da se jave u što većem broju kako bi Grad dobio bolje uslove kreditiranja, odnosno nižu kamatu.  

Prema rečima  Ranđelovića, u toku prošle godine, na ovaj način kredite, na koje je kamatu subvencionisao Grad Niš dobilo je 159 privrednih subjekata a banka je plasirala više od 200 miliona dinara.

Inače, zainteresovane banke ponude sa pratećom dokumentacijom mogu podneti na pisarnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, Ul. Generala Milojka Lešjanina 39, lično ili preporučenom poštom, u zatvorenim kovertama sa naznakom:

„Grad Niš – Ponuda za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije Grada Niša“.

Rok za dostavljanje ponuda je 10 dana od raspisivanja javnog poziva, odnosno do 16.09.2019. godine, do 15.00 sati.  

Pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju sve banke koje su registrovane za obavljanje bankarskih poslova, koje dostave ponudu u skladu sa ovim javnim pozivom.

Odluku o najpovoljnijoj ponudi doneće Komisija za dodelu finansijskih sredstava u roku od osam dana od dana otvaranja ponuda.

Tekst javnog poziva objavljen  je u Službenom listu Grada Niša (br. 70/2019 od 06.09.2019. godine), na internet strani Grada Niša (www.ni.rs) i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (www.investnis.rs).

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Kompanija Better Collective: Slavimo sto pedesetog zaposlenog u Nišu

Unapređenje IT zajednice u Nišu, saradnja sa obrazovnim ustanovama,...

Počela isplata minimalca ugostiteljima i turističkom sektoru

Isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367...

„Molnupiravir“ lek koji sprečava širenje virusa korone za jedan dan

Novi antivirusni lek „molnupiravir“ ili MK-4482/EIDD-2801, koji se uzima...

Papir odlazi u istoriju: Elektronske fakture od Nove godine 2022.

Papir izlazi iz upotrebe Elektronske fakture još su jedan korak...

Od 1. novembra obavezne zimske gume

Agencija za bezbednost saobraćaja podsetila je vozače da je...