Er Srbija od 21. maja nastavlja sa letovima, obavezno nošenje maski

Na svim letovima srpske nacionalne avio-kompanije biće obavezno nošenje maski za lice tokom čitavog trajanja leta, a avioni će biti redovno dezinfikovani. Letovima za Frankfurt i Cirih u četvrtak 21. maja počinje obnavljanje putničkog komercijalnog avio-saobraćaja.

Airbus jet, Air Serbia

Er Srbija, u saradnji sa zdravstvenim organima i regulatornim telima, primenila je niz bezbednosnih i higijenskih mera u cilju postizanja bezbednosti putnika i članova posade tokom putovanja.

Er Srbija prilagodila je sve procedure u putničkom avio-saobraćaju pre, tokom i nakon leta novim okolnostima, koje su prouzrokovane pandemijom korona virusa.

„Želimo još jednom da uverimo naše putnike da smo preduzeli i primenili sve neophodne mere, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela. Proaktivno smo uveli i mnoge mere koje su iznad industrijskih standarda u ovoj oblasti, da bismo dalje zaštitili naše putnike i članove posade.“, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

On je pozvao putnike da redovno prate vebsajt kompanije, kao i naloge na društvenim mrežama, da bi uvek bili u toku sa merama koje srpska nacionalna avio-kompanija preduzima da bi svojim putnicima omogućila bezbedno i udobno putovanje.

Upotreba zaštitnih maski za lice obavezna je na svim letovima Er Srbije i za putnike i za članove posade. Dodatna zaštitna oprema koju bi putnici poneli sa sobom (rukavice i viziri) dozvoljena je i dobrodošla. Pored toga, avioni u floti Er Srbije koji će se koristiti za letove biće kompletno dezinfikovani svakog dana.

Kada je reč o putničkim kabinama, važno je napomenuti i da su erbas avioni u floti Er Srbije, opremljeni vazdušnim HEPA filterima (High-Efficiency Particle Filters), kojima se kontroliše protok, ponovna cirkulacija i prečišćavanje vazduha.

S druge strane, kod ATR aviona u floti Er Srbije, po preporuci proizvođača, a u vezi sa merama sprečavanja širenja korona virusa, uvedena je posebna procedura koja omogućava maksimalno cirkulisanje vazduha.

Na letovima neće biti keteringa

Usluga na letu biće pojednostavljena, sa fokusom na minimalni kontakt. To uključuje uklanjanje časopisa na avionu i brošura. U prvom periodu, u skladu sa preporukama zdravstvenih stručnjaka, neće biti keteringa, već će biti služena samo voda, da bi se sprečilo često skidanje maske i tako smanjio rizik od prenošenja virusa.

Za pojedine kategorije putnika uvedene su i neke posebne pogodnosti, pa će tako svi putnici stariji od 65 godina imati prioritet pri prijavi na letu, bez ikakve naknade, dok će porodice koje se prijavljuju na let to moći da učine putem namenskih šaltera, da bi prijava protekla što brže i efikasnije. Hrana će biti služena na letovima za Njujork, kada budu ponovo pokrenuti 6. juna.

Obnavljanje letova do nekoliko destinacija

Er Srbija je ranije saopštila da će u periodu od 21. maja do 14. juna organizovati ograničeni broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča. Pored toga, od 29. maja, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, počeće postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu, kao što su Ljubljana, Podgorica, Tivat, Sarajevo, Banjaluka i Skoplje.

Er Srbija će obnoviti i komercijalne letove do Njujorka 6. juna, dok će od 13. juna broj prekookeanskih letova biti povećan na dva nedeljno. Ukoliko budu ukinuta ograničenja putovanja u Evropskoj uniji od 15. juna, Er Srbija planira da poveća broj letova u putničkom avio-saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije