Autoput kroz Grdeličku klisuru do kraja aprila biće pušten u saobraćaj

Do 30. aprila biće završeni svi radovi na trasi autoputa kroz Grdeličku klisuru

Svi asfalterski radovi u Grdeličkoj klisuri su završeni, poručuju iz Koridora Srbije. Ostalo je da se završi galerija na kosini 2 i opremanje tunela čime će trasa novog autoputa kroz Grdeličku klisuru biti spremna za puštanje u saobraćaj.

autoput
Gotovi asfalterski radovi; Foto: Koridori Srbija

Autoput kroz Grdeličku klisuru je, kako kažu u Koridorima, možda najzahtevniji građevinski poduhvat u ovom veku u Srbiji.

Ova deonica je duga 26,3 kilometara sa 33 mostovske konstrukcije, 9 velikih potpornih konstrukcija i na desetine malih, a obuhvata i regulaciju reke u dužini većoj od 4 kilometra.

“Prema obećanjima izvođača do 20. aprila biće završeni svi radove na galeriji i samim tim će galerija biti spremna za puštanje u saobraćaj. Osim galerije, imamo i elektro-mašinsko opremanje tunela, a obećanje izvođača radova je da će celokupno opremanje tunela biti završeno do kraja aprila”, kaže Aleksandar Senić, direktor sektora za izgradnju Koridora.

U toku su završni radovi

Na ovom autoputu su petlje Predejane i Vladičin Han, i dva velika tunela, od kojih je Manajle trenutno najduži u Srbiji.

“Asfaltiranje trase duge 5 kilometara od tunela Predejane do Caričine doline završeno je poslednjeg dana marta i trenutno se rade završni radovi na saniranju kosine i potpornog zida M2”, kažu iz kompanije Trejs.

U toku su završni radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije i postavljanju elastoodbojne ograde, koji će biti gotovi do kraja meseca. Nakon toga, trasa će biti predata investitoru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije