300 miliona dinara za promociju preduzetništva i samozapošljavanja

Vlada Republike Srbije usvojila je Zaključak o usvajanju Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja za koji je opredeljeno ukupno 300 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Finansiranje mladih preduzetnika, starosti od 18 do 35 godina, žena preduzetnica, povratnika i preduzetnika koji ulažu u poljoprivredni sektor

S obzirom na to da je jedan od osnovnih ciljeva Vlade Srbije sistemska podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu, ovim programom Vlada podstiče finansiranje mladih preduzetnika, starosti od 18 do 35 godina, žena preduzetnica, povratnika i preduzetnika koji ulažu u poljoprivredni sektor.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u cilju zaštite depozita fizičkih lica, preduzetnika, mikro, malih i srednjih pravnih lica u slučaju stečaja i likvidacije banke i radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema.

Predloženim izmenama i dopunama Vlada, ističe se u saopštenju, nastoji da u uslovima stabilnosti finansijskog sistema, ovaj sistem dodatno uskladi sa međunarodnom praksom i standardima, kao i pravnim tekovinama Evropske unije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije