Niš dobio još jednu fontanu: Uskoro svetlosno-zvučni spektakl (VIDEO)

Radovi na izgradnji nove fontane na centralnom gradskom trgu su skoro završeni, u toku su tehničke probe programa i svetlosnih efekata. Ovih dana će biti priključeni i zvučnici, tako da će se uskoro začuti i muzika. Tokom večeri fotografije ispred nedovršene fontane Nišlije su delile preko društvenih mreža.

Zahvaljujući fontani sa svetlosnim i zvučnim efektima Niš će početi da liči na svetske metropole, kaže gradski većnik Nenad Stanković.

„Sa prvim lepim danima kompletno će raditi svi programi ove fontane. U popodnevnim i večernjim satima kao i u svim velikim gradovima imaćemo muzičko-scenski-svetlosni spektakl ovde za sve Nišlije i goste našeg grada“, kaže Stanković.

Zvučnici će biti postavljeni ovih dana na stubovima oko fontane.

Kontrolna soba iz koje će se upravljati fontanom nalazi se ispod Tvrđavskog mosta kod javnog toaleta i kako kaže Stanković programima se može upravljati i putem pametnog telefona.

„Postoji više varijacija rada fontane, kompletna komanda je u kontrolnoj sobi, a može da se upravlja i mobilnim telefonom“, kaže Stanković.

vodoskok
Foto: I.J./Novinari Online

Uskoro gotovi radovi

Fontana je ispod zemlje, a same prskalice su na nivou staze za šetanje. Tokom leta služiće kao vodena površina, a u zimskom periodu će biti šetačka staza.

Stanković kaže da će svi radovi na uređenju Trga, fontane i Tvrđavskog mosta biti gotovi za dve nedelje, a do pomeranja rokova je došlo zbog toga što su radnici firme koja izvodi radove bili angažovani na izgradnji kovid bolnica u Beogradu i Kruševcu.

Uređenje na Trgu kralja Milana, u parku ispred Gradske kuće, izgradnja fontane i rekonstrukcija Tvrđavskog mosta traje od leta 2019. godine.

Do sada je izmešten parking iz tog dela grada, proširena je pešačka zona i preuređen je park. Staze su popločane behaton pločama, zasađeno je više od 70 sadnica i napravljen je novi sistem zalivanja travnatih površina. Postavljeno je više klupa, led rasveta i osvetljene su fasade.

Vrednost svih radova na centralnom gradskom trgu je 350 miliona dinara.

Video: Novinari Online

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije