Međunarodni festival folklora ove godine u digitalnom formatu

Ovogodišnji Međunarodni studentski festival folklora biće održan u digitalnom formatu u trajanju od dva dana, a očekuju se nastupi folkloraca sa svih meridijana.

Međunarodni festival folklora biće emitovan 13. i 14. decembra od 20 časova na stranici Studentskog kulturnog centra.

Tokom trajanja festivala, gledaoci će moći da pogledaju nastupe folkloraca sa različitih meridijana, kao i Srbije, koji nastupaju u dva festivalska dana.

„Zbog epidemiološke situacije ove godine nismo bili u mogućnosti da ugostimo folklorne ansmable iz različitih krajeva sveta ali smo ipak, sigurni u to da tradiciju ne smemo da prekinemo, pronašli smo način da se festival održi u digitalnom formatu. Ideja se dopala inostranim ansamblima, pa su nam pomogli da snimke njihovih nastupa prikupimo, a sada i prikažemo publici“, kažu u SKC-u.

Foto: ORO

U SKC-u kažu da trenutna epidemiološka situacija ne sme biti prepreka da se slave igra i muzika i pozivaju sve da im se pridruže u virtuelnom izdanju festivala.

„Znamo da je Niš grad koji voli i slavi folklor, tradiciju i kulturu sprpskog naroda, a da isto tako voli da upoznaje tradiciju i kulturu koje nam svake godine donose naši umetnici iz celog sveta“, kažu SKC-u.

Domaćini Međunarodnog studentskog festivala folklora su Studentski kulturni centar Niš i Akademski folklorni ansambl „Oro“, a organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije