Kompanije GoPro i Majkrosoft predstavile sisteme digitalnog poslovanja

Autor:B.J.

U Naučno-tehnološkom parku u Nišu održana je konferencija o digitalizaciji u Srbiji i izazovima koji su pred kompanijama Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga „Digitalno poslovanje u Microsoft ekosistemu“. Cilj je da se privrednicima, malim i srednjim preduzećima pokažu mogućnosti da svoje poslovanje u potpunosti prilagode najmodernijim uslovima rada.

„Digitalno poslovanje u Microsoft ekosistemu“ organizovala je kompanija GoPro iz Beograda, koja je vodeći Zlatni partner Majkrosofta u Srbiji u oblasti uvođenja ERP rešenja, u partnerstvu sa NTP Niš.

U protekle dve godine, kriza izazvana COVID-19 virusom donekle je i primorala privrednike da se naviknu na novonastalo digitalno okruženje koje im je, kako se ispostavilo, značajno olakšalo poslovanje.

„Ukoliko pogledamo kako su se mali privrednici organizovali da prevaziđu ograničenja fizičkog pristupa svojim klijentima to je najbolji prirmer da imamo sposobne ljude bez obzira na oblast kojom se bave i da unaprede svoje poslovanje“, kaže Petar Miljković, direktor GoPro.

Foto: NTP

S jasnim smernicama o samom postupku digitalizacije poslovanja i primerima iz prakse govornici su se potrudili da približe mogućnosti, ali i rizike koji prete ukoliko se u taj proces ne uđe blagovremeno.

„Nakon dve godine online rada privrednici su upoznali razne alate koji su približili razne mogućnosti kolaboracije To je samo jedan stepen digitalne transformacije. Microsfot portfolio je toliko širok i pokriva sve industrije i grane u kojima je moguće da se poslovanje  razvija“, kaže Milan Gospić direktor Majkrosofta za Srbiju.

„IT je najveća izvozna grana, koja je prevazišla kao industrija one tradiconalne. Svest i korišćenje digitalnih alata u tradiacionalnim industrijama nije na zadovoljavajućem nivou zbog čega smo se kao NTP uključili sa privrednicima i komoroma da im približimo mogućnosti, ali i rizike koji prete ukoliko se u taj proces ne uđe blagovremeno“, objašnjava direktor NTP-a Milan Ranđelović.

Digitalizacijom do efikasnijeg poslovanja

Onlajn poslovanje raste iz godine u godinu, samo u Srbiji godišnji promet preko interneta je oko 1,5 milijardi dinara. Globalno tržište ima 3 milijarde korisnika sa tendencijom rasta.

Foto: NTP

U digitalnoj ekonomiji sve najvažnije informacije, uključujući nestrukturisane sadržaje poput dokumenata, video klipova ili sadržaja društvenih mreža, nalaze se u elektronskoj formi. Upravljanje tim informacijama postaje od ključnog značaja za sveukupnu efikasnost poslovanja, komparativnu prednost na tržištu i kvalitet usluga klijentima.

Digitalizacija u poslovanju poboljšava efikasnost. Manja je verovatnoća ljudskih grešaka, smanjuju se operativni troškovi, donošenje poslovnih odluka je bolje i brže. Ovo su samo neke od pogodnosti koje digitalizacija donosi sa sobom.

Kompanije su danas često u potrazi za rešenjima koja su u velikoj meri dovoljno fleksibilna da prate njihov rast i promene na tržištu.

Sve veći broj tih kompanija svoje poverenje poklanja upravo rešenjima Microsoftovog ekosistema.

Šta je Microsoft ekosistem

Microsoft ekosistem čini skup aplikacija koje je moguće na jednostavan način integrisati u jedinstvenu funkcionalnu celinu. Prava vrednost zapravo leži u tome da su aplikacije kompatibilne, odlično se uklapaju i savršeno funkcionišu zajedno, kao i to da iza njih stoji najveći proizvođač softvera na svetu kompanija Microsoft.

Kompanija GoPro je vodeći Microsoft Gold partner u oblasti implementacije ERP rešenja.

GoPro čini tim od preko 70 iskusnih eksperata različitih profila u oblasti implementacije poslovnih informacionih rešenja, koji su upotrebom proverenih metodologija, procesa i alata pomogli brojnim kompanijama da rade efikasnije i bolje upravljaju poslovanjem.

Od 2009. godine GoPro je radio na stotinama uspešnih projekata za domaće i svetske kompanije. Njihovo dugogodišnje iskustvo pomoglo im je da prepoznju potrebe tržišta i kreiraju rešenja prema potrebama svojih klijenata.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije