𝕋𝕣𝕠𝕛𝕒
Pošto ovde ima mnogo više tikvica nego projinog brašna, TROJA mu dođe prikladniji naziv, zar ne?
𝙎𝙖𝙨𝙩𝙤𝙟𝙘𝙞:
• 0,5 kg rendanih tikvica 🥒🥒🥒
• 2 jaja 🥚🥚
• 1/2 praška za pecivo
• 1 šolja jogurta
• 3 supene kašike projinog brašna 🌽
• 0,5 dl ulja
• malo kisele vode
• 200g feta sira
• vegeta
𝙋𝙧𝙞𝙥𝙧𝙚𝙢𝙖:
Tikvice ocedite od viška vode i sjedinite sve sastojke. Izmrvljeni feta sir dodajte na kraju, uz lagano mešanje.
Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Dok sam čekala da se rerna zagreje na 250 stepeni, izmrvila sam odozgo nešto malo aromatizovanog starog kozjeg sira (ostaviću recept i za ovo), sitno seckanog paradajza (samo meso, ništa semenke) i listiće origana koji gajim u saksiji na terasi.
Peklo se 15 minuta na 250 stepeni, nakon čega sam smanjila temperaturu na 150, i pekla još 20 minuta.
Presočno je i preukusno! Kozji sir je pustio svoj šmek, i ovo je bukvalno ko da jedete mediteran!
Najbolja stvar je što je jako jeftino, jer je sezona svega, a s ovim možete i cara da poslužite!
Prijatno!
Za Novinari Online piše i kuva Isidora Smiljković