𝕂𝕚𝕗𝕝𝕚𝕔𝕖 𝕠𝕕 𝕞𝕖𝕤𝕒
Tražiti hleba preko pogače je apsurd, ali tražiti hleb uz ove kiflice, potpuno je ok!
U poslednje vreme, novim receptima, dokazujem da nije sve onako kako izgleda.
Predstavljam vam kiflice od mesa.


𝙎𝙖𝙨𝙩𝙤𝙟𝙘𝙞:
• 500g roštiljskog mlevenog mesa
• 100g sitnog sira
• malo peršuna
• crvena sveža paprika
•100g fete
• 2 jaja
• mleveni lan
• kurkuma i kari (za boju)
• ulje
𝙋𝙧𝙞𝙥𝙧𝙚𝙢𝙖:
Podmažite papir za pečenje i na njemu razvucite krug od mesa. Isecite na osmine, stavite na svako parče nadev od sitnog sira, peršuna i seckane paprike. Zarolajte kiflice i ubacite ih u rernu na 220 stepeni. Dok se peku, pripremite ovu smesu:
umutite mikserom dva belanceta i jedno žumance, dodajte fetu, 2 kašike mlevenog lana, malo kurkume i karija, i sve dooobro izmiksajte.
Ispečene mesne kiflice uronite u ovu smesu i vratite na pečenje. Kada su već pri kraju pečenja, premažite ih mešavinom preostalog žumanceta i malo ulja i pospite susamom. U nedoatatku susama, koristila sam senf u zrnu.
Vratite u rernu na nekoliko minuta, tek da se žumanac zapeče.
Ako vam ostane one smese za umakanje, sipajte je u tepsiju i zapecite. Preukusna je!
Za Novinari Online piše i kuva Isidora Smiljković

