Ko kod bake: Recept za kiflice od mesa

𝕂𝕚𝕗𝕝𝕚𝕔𝕖 𝕠𝕕 𝕞𝕖𝕤𝕒

Tražiti hleba preko pogače je apsurd, ali tražiti hleb uz ove kiflice, potpuno je ok!
U poslednje vreme, novim receptima, dokazujem da nije sve onako kako izgleda.
Predstavljam vam kiflice od mesa.

Kiflice od mesa; Foto: Ko kod bake

𝙎𝙖𝙨𝙩𝙤𝙟𝙘𝙞:

• 500g roštiljskog mlevenog mesa
• 100g sitnog sira
• malo peršuna
• crvena sveža paprika

•100g fete
• 2 jaja
• mleveni lan
• kurkuma i kari (za boju)
• ulje

𝙋𝙧𝙞𝙥𝙧𝙚𝙢𝙖:

Podmažite papir za pečenje i na njemu razvucite krug od mesa. Isecite na osmine, stavite na svako parče nadev od sitnog sira, peršuna i seckane paprike. Zarolajte kiflice i ubacite ih u rernu na 220 stepeni. Dok se peku, pripremite ovu smesu:
umutite mikserom dva belanceta i jedno žumance, dodajte fetu, 2 kašike mlevenog lana, malo kurkume i karija, i sve dooobro izmiksajte.
Ispečene mesne kiflice uronite u ovu smesu i vratite na pečenje. Kada su već pri kraju pečenja, premažite ih mešavinom preostalog žumanceta i malo ulja i pospite susamom. U nedoatatku susama, koristila sam senf u zrnu.
Vratite u rernu na nekoliko minuta, tek da se žumanac zapeče.

Ako vam ostane one smese za umakanje, sipajte je u tepsiju i zapecite. Preukusna je!

Za Novinari Online piše i kuva Isidora Smiljković

Ko kod bake

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Film Nove mreže prikazan na Fažana media festu

Nakon premijere na otvaranju Nišville jazz teatarskog festivala, dokumentarni...

Uspeh negotinskih vinara – od snova i ljubavi do održive budućnosti

Na istoku Srbije, u neposrednoj blizini Negotina, smešten je...

Umetnost balkanskog basa: Nenad Vasilić trio nastupa u Nišu

Nakon tri i po godine pauze kontrabasista i kompozitor...