Ko kod bake: Recept za keto sladoled

𝕂𝕖𝕥𝕠 𝕤𝕝𝕒𝕕𝕠𝕝𝕖𝕕

Ako ste na keto režimu ishrane, evo rešenja za sve vas koji biste dušu đavolu prodali za nešto slatko.

sladoled
Predlog za dekoraciju za keto sladoled; Foto: Ko kod bake

Neutralna pavlaka ima mnogo manje šećera od slatke pavlake, i na ovaj sladoled možete da navalite kao uplakane tinejdžerke iz američkih komedija.

Brezin šećer, odnosno ksilitol, ima ukus kao običan beli kristal šećer, i provereno ne izbacuje iz ketoze. A odličan je i za zube. Ima ga u svakoj bolje snabdevenoj zdravoj hrani. Nije jeftin, ali slatkiši na dijeti su luksuz, zar ne? 

𝘚𝘢𝘴𝘵𝘰𝘫𝘤𝘪:

• 500ml neutralne pavlake
• brezin šećer
• ekstrakt vanile
• ekstrakt ruma
• kakao prah

𝘗𝘳𝘪𝘱𝘳𝘦𝘮𝘢:

Umutite mikserom 500ml neutralne pavlake sa 3-4 kašike ksilitola. Ovog puta sam koristila Meggle. Ne trudite se da napravite šlag, nemoguće je. Potrebno je samo da se šećer otopi, i da pavlaka postane vazdušastija. Podelite je na dva dela. U jedan deo dodajte ekstrakt vanile i još malo umutite, a u drugi kašiku kakao praha i ekstrakt ruma. Sipajte istovremeno obe mase u činiju i stavite u zamrzivač.

Vodite računa, brainfreezing je neminovan! Preporučujem da sladoled jedete kad je pred tačkom smrzavanja.

Za Novinari Online kuva i piše Isidora Smiljković

Ko kod bake

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije