𝕂𝕖𝕥𝕠 𝕤𝕝𝕒𝕕𝕠𝕝𝕖𝕕
Ako ste na keto režimu ishrane, evo rešenja za sve vas koji biste dušu đavolu prodali za nešto slatko.
Neutralna pavlaka ima mnogo manje šećera od slatke pavlake, i na ovaj sladoled možete da navalite kao uplakane tinejdžerke iz američkih komedija.
Brezin šećer, odnosno ksilitol, ima ukus kao običan beli kristal šećer, i provereno ne izbacuje iz ketoze. A odličan je i za zube. Ima ga u svakoj bolje snabdevenoj zdravoj hrani. Nije jeftin, ali slatkiši na dijeti su luksuz, zar ne?
𝘚𝘢𝘴𝘵𝘰𝘫𝘤𝘪:
• 500ml neutralne pavlake
• brezin šećer
• ekstrakt vanile
• ekstrakt ruma
• kakao prah
𝘗𝘳𝘪𝘱𝘳𝘦𝘮𝘢:
Umutite mikserom 500ml neutralne pavlake sa 3-4 kašike ksilitola. Ovog puta sam koristila Meggle. Ne trudite se da napravite šlag, nemoguće je. Potrebno je samo da se šećer otopi, i da pavlaka postane vazdušastija. Podelite je na dva dela. U jedan deo dodajte ekstrakt vanile i još malo umutite, a u drugi kašiku kakao praha i ekstrakt ruma. Sipajte istovremeno obe mase u činiju i stavite u zamrzivač.
Vodite računa, brainfreezing je neminovan! Preporučujem da sladoled jedete kad je pred tačkom smrzavanja.
Za Novinari Online kuva i piše Isidora Smiljković