𝔻𝕠𝕣𝕦č𝕒𝕜 𝕫𝕒 š𝕒𝕞𝕡𝕚𝕠𝕟𝕒
Možda sam mogla i neke čvarke da narendam preko svega ovoga, pa da bude jedna kompletna holesterolska bomba. Ovako je samo bombica.


U dragstoru je bila neviđena gužva, pa sam odustala od čekanja i ponovo spremila doručak od ostataka u frižideru.
Imala sam tonushleb , četiri parčeta, nešto malo sitnog sira, dva parčeta slanine, dva jajeta i čeri paradajz u baštici na terasi.
Tonus sam prepekla na tiganju sa nekoliko kapi ulja, sir pomešala sa pečenom paprikom koja je ostala od jučerašnjeg ručka. Slaninu sam propržila na tiganju, i super je što se raspala.
Jaja sam ispoširala.
Nikada nisam ni probala da poširam jaja na originalni način. Negde sam videla foru sa poširanjem u kesici za zamrzivač, i ispadnu odlična. Kesicu podmažete uljem, stavite malo soli, razbijete jaje unutra, tako da bude u uglu kesice. Zavežete je i spustite u vodu koja blago ključa. Ne treba vam duže od 2 minuta. Ja sam sada preterala s kuvanjem, pa mi se žumanac nije razlio.
Na parče tonusa sam namazala sir, složila tračice slanine i čeri na kolutove i preko toga stavila poširano jaje.
Brzo i lako!
Za Novinari Online piše i kuva Isidora Smiljković

