Ko kod bake: Recept za belolučenu papriku i urnebes

𝔹𝕖𝕝𝕠𝕝𝕦č𝕖𝕟𝕒 𝕚 𝕌𝕣𝕟𝕖𝕓𝕖𝕤

Kada bi se u gastronomiji birao najljubavniji par, ili se dodeljivala nagrada ONA I ON, pobedu bi, po mom mišljenju, odnela ova kombinacija.

Njih dvoje su najbolji par; Foto: Ko kod bake

Tajni sastojak belolučenih paprika je šećer koji probudi sve arome. Dodajte malo šećera u sirće (najbolje bi bilo da je domaće), i verujte mi, volećete ovu salatu bar tri puta više nego sada. Belog luka i peršuna po želji. Ja volim kad se to oseti.

Što se tiče urnebesa, nisam istraživala poreklo, ali verujem da je to bio kafanski trik da se iskoriste kriške sira koje je nemoguće iseći i servirati. Neko je u sir dodao beli luk, tucanu papriku i ulje, i od toga napravio magiju!

Za Novinari Online piše i kuva Isidora Smiljković

Ko kod bake

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza

Coca-Cola sistem i UNDP inicijativom „Vlasina – čista ljubav“...

Najnovije