𝔹𝕖𝕝𝕠𝕝𝕦č𝕖𝕟𝕒 𝕚 𝕌𝕣𝕟𝕖𝕓𝕖𝕤
Kada bi se u gastronomiji birao najljubavniji par, ili se dodeljivala nagrada ONA I ON, pobedu bi, po mom mišljenju, odnela ova kombinacija.
Tajni sastojak belolučenih paprika je šećer koji probudi sve arome. Dodajte malo šećera u sirće (najbolje bi bilo da je domaće), i verujte mi, volećete ovu salatu bar tri puta više nego sada. Belog luka i peršuna po želji. Ja volim kad se to oseti.
Što se tiče urnebesa, nisam istraživala poreklo, ali verujem da je to bio kafanski trik da se iskoriste kriške sira koje je nemoguće iseći i servirati. Neko je u sir dodao beli luk, tucanu papriku i ulje, i od toga napravio magiju!
Za Novinari Online piše i kuva Isidora Smiljković