Ko kod bake: Recept za aromatični kozji sir

𝔸𝕣𝕠𝕞𝕒𝕥𝕚č𝕟𝕚 𝕜𝕠𝕫𝕛𝕚 𝕤𝕚𝕣

Vratim se jednog dana s pijace sa ooozbiljnom količinom raznih sireva. Bila mi je simpatična prodavačica, pa mi je bilo glupo da ne uzmem i ovaj stari kozji, koji mi je tako slatko nudila. Ne volim da zamrzavam sir, ne volim ni da mu remetim strukturu držeći ga u presolcu (da, ne umem da skuvam slanu vodu kako treba!), pa mi je ovo bilo najlogičnije rešenje.

Sačekajte 15 dana i uživajte; Foto: Ko kod bake

Na terasi gajim gomilu aromatičnog bilja koje toliko buja, da u određenim trenucima stvarno ne znam šta ću s njim. Pogodilo se da sam tada ubola i predivno @terradelyssa Hulie d’Olive na akciji. Presavršeno je, i nimalo gorko, što je mnogo važno kada se igrate sa kozjim sirom.

Bitno je da sir bude suv i star, da ne biste od njega napravili urnebes u tegli. To nam nije ideja.

Počupala sam sa terase ljubičasti bosiljak, origano, patuljasti bosiljak i ruzmarin i sve pomešala. Posula sam deo mešavine po dnu tegle, zatim ređala sir isečen na kockice, pa opet posula biljem i tako dok se imalo mesta u tegli. Naila sam maslinovo ulje do vrha, i napravila haos po radnoj površini, jer sam zaboravila da treba i da zatvorim teglu. Vodite računa i o tome, nemojte da ste ja! 😍😍😍

Na ovaj delikates zaboravite minimum 15 dana, jer je potrebno vremena da sir upije sve arome. Možete samo da mu se divite svaki put kad otvorite frižider, jer stvarno izgleda perfektno! Ok, probajte komadić nakon nekoliko dana, znam da ste radoznali!

Nakon 15 dana, svratite do obližnjeg marketa, kupite svećice, neko super vino, i pošaljite poruku kome treba! Ako na ovo ne padne, i ne treba vam!

Za Novinari Online piše i kuva Isidora Smiljković

Ko kod bake

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije