𝔸𝕛𝕞𝕠𝕜𝕒𝕔
Neka mi neko objasni zašto sam ko klinka obrtala oči od same pomisli na ovo jelo, kad unutra ide sve što obožavam!


Ovo starinsko jelo se sprema od sastojaka koji se lako nabavljaju, a uglavnom ih svi već i imamo u kući. Preukusno je, i ide savršeno uz neku kiselu salatu.
𝙎𝙖𝙨𝙩𝙤𝙟𝙘𝙞:
• batak sa karabatakom
• veza zeleni
• 3 kašike brašna (stavila sam jednu speltinog i dve pšeničnog)
• 1dl ulja
• 3 čena belog luka
• vegeta
• biber
𝙋𝙧𝙞𝙥𝙧𝙚𝙢𝙖:
Skuvajte klasičnu pileću supu. Meso izvadite, očistite od kože i kostiju i iscepkajte ga na vlakna.
U drugoj šerpi, na ulju propržite sitno iseckani beli luk i brašno. Pazite da vam luk ne zagori, ne radite ovo na previsokoj temperaturi.
Kada se brašno proprži, dodajte kutlaču po kutlaču bistre supe, neprekidno mešajući. Ne paničite! Ok je da se brašno zgusne na prvu, razrediće se mešanjem. Dodajte supe onoliko koliko je potrebno da dobijete gustinu sosa. Zatim dodajte meso i svež sitno seckani peršun i celer. Pred kraj dodajte biber, još malo vegete ukoliko je potrebno, a ako ste kao ja ovisnik o belom luku, dodajte i pola kašičice praha. To je sve!
Za Novinari Online piše i kuva Isidora Smiljković

