Gori stan u soliteru u Nišu: Cela zgrada u dimu, stanari na ulici

Stan na četvrtom spratu u tzv. crvenom soliteru na uglu ulica Kralja Stevana Prvovenčanog i 7. juli zapalio se oko 21:30h, javaljaju očevici. Prema prvim informacijama, nema povređenih.

Dve vatrogasne ekipe su odmah izašle na teren koje su požar gasile oko sat vremena.

„Dok su razvodili crevo kroz hodnike zgrade do stana vatrogasci su nosili maske i kisoničke boce zbog velike količine dima. Svi stanari zgrade su izašli na ulicu i uplašeno gledali strašan prizor. Majke sa decom, stari, mladi. Trenutno vatrogasci unose lopate u zgradu i penju se ponovo do četvrtog sprata. Požar su gasili sat vremena. Svi su i dalje ispred zgrade“, kaže očevidac.

Požar u crvenom soliteru u Nišu; Foto: Novinari Online
Požar u crvenom soliteru u Nišu; Foto: Novinari Online

„Kada su vatrogasci ušli u stan, verovatno su probili vrata od tog stana, vatra i dim su jako kuljali kroz prozor. Taj stan je već jednom goreo 2007. godine i od tada taj stan nema prozore. Priča se da tu živi jedan čovek, da skuplja kerove koji su u tom stanu i da je u stvari beskućnik jer je stan potpuno prazan i bez prozora. Ranije je palio parket u stanu da bi se ugrejao„, objašnjavaju komšije.

Policija i hitna pomoć su takođe na licu mesta.

„Koliko sam videla i ljudi iz EPS-a su došli na lice mesta. Tokom požara došlo je još jedno manje vatrogasno vozilo“, pričaju očevici koji žive u neposrednoj blizini crvenog solitera.

Za sada nema informacija kako je do požara došlo kao ni o pričinjenoj materijalnoj šteti.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije