Žika Čokalija sačuvan od zaborava: Dokumentarni film o boemskom Nišu

Poznati niški muzičar i Palilulac Živojin Isaković, poznatiji kao Žika Čokalija, biće sačuvan od zaborava kroz dokumentarni film koji priprema niški City marketing centar.

Palilulac Živojin Isaković, poznatiji kao Žika Čokalija biće sačuvan od zaborava i kroz dokumentarni film i spomenik u Nišu; Foto: Grad Niš
Palilulac Žika Čokalija biće sačuvan od zaborava i kroz dokumentarni film i spomenik u Nišu; Foto: Grad Niš

Film “Kude je taj Niš – Palilulo pozdravio te Čokalija” bi trebalo da bude prikazan na završnoj večeri Filmskih susreta u Nišu, a ekipu koja radi na filmu ugostili su gradski većnici u niškoj Gradskoj kući.

Ko ga je poznavao, taj ga voleo

“Čokalija nas je okupljao i kad je bio živ i na najbolji način predstavlja naš grad i svoju Palilulu”, rekla je gradska većnica Jelena Mitrovski.

Scenario za film napisao je Vladimir Ristić.

“Film će kroz muziku koju je Čokalija stvarao, kao i kroz priču njegovih prijatelja oslikati jedno vreme u Nišu. O njemu govore prijateljji po muzici i Palilulci. Ideja je da se to vreme približi ljudima i predstavi vrhunska vrednost koju je Čokalija nosio u sebi. Na ovaj način sačuvaćemo njeove pesme od zaborava”, rekao je režiser filma, Vladmir Ristić.

Inače, film o Živojinu Isakoviću Čokaliji je šesti film Citiy marketing produkcije. U planu su i priče o Draganu Panteliću, golmanu FK “Radnički”, zatim o niškom rukometašu Zoranu Tuti Živkoviću, kao i o “Galiji”, najavio je Oliver Paunović iz City mareting centra.

Čokaliji i spomenik na Paliluli

Udruženje građana “Sokak” iz Niša pokrenulo je i incijativu da se na Paliluli kod “Tefterčeta” podigne spomenik Čokaliji.

“Zajedno sa Udruženjem zanatlija organizujemo Palilusko veče koje će biti posvećeno Čokaliji i prilozi će biti namenjeni početku izgradnje spomenika”, kaže predsednik Udruženja “Sokak”, Bratislav Vućković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije