Za Svetski dan džeza Nišville organizuje program ispred Džez muzeja

Nišville jazz festival i ove godine tradicionalno obeležava „Svetski Dan Džeza“ kao deo velike svetske proslave UNESCO-a i Instituta džeza „Herbi Henkok“. Džez matine biće ispred Nišville džez muzeja u Tvrđavi.

U petak, 30. aprila Nišville džez festival priprema matine program za ovogodišnji jubilarni deseti Svetski dan džeza.

Sa početkom u 13 časova na bini ispred Nišville džez muzeja nastupaju dva džez satava: „Rojaze Nišville Jazz Band“ i  „TAKESHI & Friends“.

„Rojaze Nišville Jazz Band“ čini osmoro mladih muzičara koji su učesnici međunarodnog projekta Srbije, Francuske i Belgije.

„TAKESHI & Friends“ predvodi japanski gitarista Takeshi Suda uz pratnju niških eminentnih džez muzičara.

Ljubitelji kvalitetnog džeza moći će da prate ove koncerte uživo putem direktnog prenosa na internetu preko svojih kompjutera, tableta i smart telefona, na linku Nišville televizije online : http://nisville.com/live-stream/

U slučaju lošeg vremena, program će se održati u holu sa postavkom instrumenata u samom Nišville džez muzeju.

Program i na Nišville radiju

U okviru obeležavanja Svetskog dana džeza i Nišville radio će imati poseban muzički osvrt za sve ljubitelje plesnog džeza.

Na programu Nišville radija u petak 30. aprila u terminu od 13 časova biće upriličen poseban program koji su za muzičke sladokusce pripremili rezidenti Nišville Midnight Jazzdance bine.

„NiSu Brothers“ – Milan Saitović Jazzysad (DJ Master Flow) i Dejan Šobot – DJ Loptica će za slušaoce Nišville radija birati i puštati kvalitetnu plesnu džež muziku iz celog sveta koju ćete moći online slušati na linku Nišville radija online: http://nisville.com/sr/nisville-radio-jazz-fest-radio/

Poslednji dan aprila proglašen je pre deset godina od strane UNESCO-a na inicijativu Herbija Henkoka za Internacionalni dan džeza. Obeležava se od 2011. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina, džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta.

„Svim ljubiteljima džez muzike čestitamo Međunarodni Dan Džeza“, poručuju iz organizacije Nišville džez festivala.

Na ovaj dan okupljaju se muzičari, škole, studenti, istoričari, umetnici, džez entuzijasti i ljubitelji muzike kako bi učili o džezu i publici pokazali njegov značaj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije