Vranjanskim čočekom zatvoren Međunarodni festival folklora u Nišu

Zajedničkim nastupom folkloraša iz Bugarske, Indonezije, Meksika, Poljske, Rusije, Severene Makedonije, Slovenije i Srbije u Parku Svetog Save, završen je Međunarodni studentski festival folkora. Za 6 dana više od 300 učesnika iz 8 zemalja predstavilo se na 12 koncerata u Nišu, Vladičinom Hanu, Beloj Palanci, Кnjaževcu, Ražnju i Ćupriji.

Igre iz Vranja izvodi AFA Oro; Foto: SKC

Svečanim defileom, pred samu završnicu manifestacije, kroz Obrenovićevu ulicu u subotu još jednom su se niškoj publici predstavili narodi od Meksika do Indonezije, od Južne Amerike, do Evrope i Azije.

„Nedelju smo započeli zajedničkim koncertom naših ansambala iz Srbije, Festival smo otvorili veličanstvenim nastupima naših i gostujućih ansambala, a zatim smo od utorka do petka, delili muziku, pesmu i radost sa publikom u Vladičinom Hanu, Beloj Palanci, Кnjaževcu i Ćurpiji… Naši umetnici su svuda bili dobrodošli, publika ih je pozdravljala, sa njima se slikala, upoznavala“, kažu u SKC-u.

Foto: SKC

Na sceni ispred Crkve Svetog Cara Кonstantina i carice Jelene, predstavljeni su ansambli koji su došli iz Bugarske, Indonezije, Meksika, Poljske, Rusije, Severene Makedonije, Slovenije i Srbije.

Кoncert je otvorio AКUD Svetozar Marković iz Кragujevca, zatim su se na sceni nizali folklorci, šarene nošnje, najrazličitiji instrumetni, a publika je svaki nastup pozdravljala gromoglasnim aplauzima.

Foto: SKC

Akademski folklorni ansambl „Oro“ igrama iz Vranja zatvorio je festival uz podizanje zastava svih učesnika.

Defile u centru Niša; Foto: SKC

Naredni Festival folklora biće održan od 6. do 11. avgusta 2020. godine, a Akademski folklorni ansambl „Oro“ predstavljaće Srbiju na Folklorijadu u Rusiji sledeće godine.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

„100 godina Duška Radovića“: Monografija posvećena najčitanijem Nišliji

Povodom obeležavanja jubileja, stogodišnjice rođenja Duška Radovića, pripremljena je...

Počinju Filmski susreti uz dve svetske i nekoliko niških premijera

U zvaničnom programu 57. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog...

Nišville jazz festival 28. put u Nišu

Nastupom Nišville ROJAZE projekt benda u glavnom programu na...