Vranjanskim čočekom zatvoren Međunarodni festival folklora u Nišu

Zajedničkim nastupom folkloraša iz Bugarske, Indonezije, Meksika, Poljske, Rusije, Severene Makedonije, Slovenije i Srbije u Parku Svetog Save, završen je Međunarodni studentski festival folkora. Za 6 dana više od 300 učesnika iz 8 zemalja predstavilo se na 12 koncerata u Nišu, Vladičinom Hanu, Beloj Palanci, Кnjaževcu, Ražnju i Ćupriji.

Igre iz Vranja izvodi AFA Oro; Foto: SKC

Svečanim defileom, pred samu završnicu manifestacije, kroz Obrenovićevu ulicu u subotu još jednom su se niškoj publici predstavili narodi od Meksika do Indonezije, od Južne Amerike, do Evrope i Azije.

„Nedelju smo započeli zajedničkim koncertom naših ansambala iz Srbije, Festival smo otvorili veličanstvenim nastupima naših i gostujućih ansambala, a zatim smo od utorka do petka, delili muziku, pesmu i radost sa publikom u Vladičinom Hanu, Beloj Palanci, Кnjaževcu i Ćurpiji… Naši umetnici su svuda bili dobrodošli, publika ih je pozdravljala, sa njima se slikala, upoznavala“, kažu u SKC-u.

Foto: SKC

Na sceni ispred Crkve Svetog Cara Кonstantina i carice Jelene, predstavljeni su ansambli koji su došli iz Bugarske, Indonezije, Meksika, Poljske, Rusije, Severene Makedonije, Slovenije i Srbije.

Кoncert je otvorio AКUD Svetozar Marković iz Кragujevca, zatim su se na sceni nizali folklorci, šarene nošnje, najrazličitiji instrumetni, a publika je svaki nastup pozdravljala gromoglasnim aplauzima.

Foto: SKC

Akademski folklorni ansambl „Oro“ igrama iz Vranja zatvorio je festival uz podizanje zastava svih učesnika.

Defile u centru Niša; Foto: SKC

Naredni Festival folklora biće održan od 6. do 11. avgusta 2020. godine, a Akademski folklorni ansambl „Oro“ predstavljaće Srbiju na Folklorijadu u Rusiji sledeće godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije