Vojislav Brajović dobitnik nagrade „Pavle Vuisić“

U okviru 55. Filmskih susreta u Nišu glumcu Voji Brajoviću, koji je ostvario niz nezaboravnih rola tokom filmske karijere duge gotovo pola veka, svečano je uručena Nagrada za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima „Pavle Vuisić“.

Vojislav Brajović dobitnik nagrade ‘Pavle Vuisić’
Vojislav Brajović dobitnik nagrade ‘Pavle Vuisić’

Nagradu dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije, a sastoji se od plakete s likom Pavla Vuisića, monografije posvećene laureatu i dokumentarnog filma o dobitniku ovog prestižnog priznanja.

Nagrada se tradicionalno uručuje na Filmskim susretima u Nišu
Nagrada se tradicionalno uručuje na Filmskim susretima u Nišu

„Kada se dobija nagrada „Pavle Vuisić“ onda morate da govorite o njemu, o tom jednom čudesnom glumcu, velikom intelektualcu i dobrom čoveku. Ljudi malo znaju koliko je on bio ogroman glumac i poznavalac naše umetnosti, Pavle je živeo svoje uloge i bio je veoma ambiciozan. Jako je bio studiozan i nije prepuštao slučaju svoje uloge.“, rekao je Brajović.

Vojislav Voja Brajović jedan je od najboljih srpskih glumaca.

Od 1969. godine je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a brojne uloge ostvario je i na scenama drugih pozorišta poput Zvezdara teatra, Ateljea 212, Beogradskog dramskog pozorišta, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice…

Ostvario je i brojne filmske i televizijske uloge.

Voja Brajović priča o Pavlu Vuisiću

Glumcu Voji Brajoviću dodeljena je nagrada "Pavle Vuisic" za životno delo, a uručena mu je večeras u okviru specijalnog izdanja niških Filmskih susreta u bioskopu Cineplexx. On je pred publikom recitovao pesmu koju je napisao Pavle Vuisić i ispričao zbog čega je veliki Vuisić odbio da glumi Falstafa u JDP-u. ⬇️ #novinarionline

Gepostet von Novinari Online am Sonntag, 11. Oktober 2020

Na 55. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu o dobitnicima zvaničnih nagrada odlučuje tročlani žiri koji će činiti predsednica Tijana Pečenčić i članovi Jelena Mila i Feđa Stojanović.

Oni će, nakon što pogledaju svih 10 filmova iz takmičarske selekcije, doneti odluku o laureatima tradicionalnih nagrada Gran pri „Naisa“, Car Konstantin i Carica Teodora, kao i o nosiocima povelja za izuzetnu mušku i žensku ulogu, nagrada za mušku i žensku epizodu i nagrade za najbolju debitanstku rolu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije