Veliko otvaranje bioskopa Vilin Grad u Nišu: Cena ulaznice 100 dinara

Nakon šest meseci pauze, usled pandemije  koja je obustavila rad bioskopa na globalnom, ali i lokalnom planu, Vilin Grad posetiocima svoja vrata otvara, u utorak, 1. septembra pod sloganom „Film se nastavlja“. 

Podržavajući jedinstvenu misao, da nam je socijalizacija danas potrebnija više nego ikad, publika će konačno svoje omiljene filmove moći da gleda iz bioskopske fotelje i na velikom platnu, poštujući sve mere bezbednosti – uz propisanu distancu među sedištima i održavanjem maksmalnih higijenskih uslova, navodi se u saopštenju bioskopa Vilin Grad.

bioskop
bioskop

Na radost filmske publike, koja s nestrpljenjem iščekuje ulazak u bioskopske sale i jedinstven audio-vizuelni doživljaj, na dan otvaranja bioskopa 1. septembra, cena karata za sve filmove biće simbolična-  100 dinara.

Samo tog dana na repertoaru će se naći filmska ostvarenja iz prethodne godine koja su ostvarila zapaženu gledanost.

Filmofili će prvog dana rada bioskopa nakon pandemije, moći da uživaju u uvek atraktivnim prošlogodišnjim naslovima kao što su: animirana avantura Kralj lavova koju je tokom 2019. godine u Srbiji pogledalo preko 250.000 gledalaca; zatim nastavak naučno- fantastične franšize Star Wars: Uspon Skajvokera iz 2019. godine; nezaobilazni biseri „Dizni kraljevstva“- Aladin i Grdana gospodarica zla; Frozen- film koji je obeležio odrastanje savremenih generacija, kao i film namenjen ljubiteljima trka i automobila- Le man: Slavna 24 sata, sa Met Dejmonom i Kristijanom Bejlom u autentičnoj priči o nastanku Ferarija.

Istovremeno, veliki holivudski filmovi konačno su doživeli svoje prikazivanje u bioskopima širom sveta, te će prateći globalna kretanja filmske industrije na repertoaru Vilinog Grada od 2. septembra naći i prve premijere.

Među naslovima koji će svakako privući publiku su NOVI MUTANTI I TENET koji će pretpremijerno biti prikazani 2. septembra, a tokom nedelje i najnovija animacija o superjunaku SAM SAM.

Novi mutanti je horor – triler čija se radnja odigrava u izolovanoj bolnici, gde je grupa mladih mutanta na psihijatrijskom praćenju. Kada počnu da se događaju čudne stvari, i njihove mutantske sposobnosti i njihovo prijatljestvo će biti na testu dok se budu borili za život.

Istovremeno, na veliko platno pravo iz Amerike od Kristofera Nolana dolazi akcija, sa elementima drame Tenet. Najmlađi će pak moći da uživaju u uzdbudljivoj priči o superjunaku Sam Sam, koja nam dolazi iz Francuske. Mladi i neustrašivi Samsam ima gotovo sve ono o čemu bi kosmički junak mogao da sanja: herojske roditelje, gomilu super prijatelja i sopstveni leteći tanjir kojim istražuje svemir…..osim stvari koja mu nedostaje – njegove supermoći se još uvek nisu pojavile.

Kada nova devojčica u školi, Mega, počne da podučava Samsama supermoćima, on u misterioznoj drugarici pronalazi šansu za otkrivanjem svojih nadljudskih sposobnosti. Njih dvoje zajedno kreću u kosmičku avanturu koja ih uči da, prijateljstvo i hrabrost mogu biti ono najvažnije o čemu sanjaju.

Na repertoaru će se tokom prve nedelje rada bioskopa naći i dokumentarni domaći film Sumrak u bečkom haustoru, inače prvi domaći film koji će biti prikazan nakon novog starta bioskopa i  Martin Eden, prikazan na Festivalu autorskog filma (FAF).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

40 godina posle: Sećanje na novi talas i generaciju bez budućnosti

Dve godine nakon Beograda, Ljubljane i Zagreba i Niš...

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Najnovije