Veče operskih arija u Nišu: Premijerni koncert Niškog simfonijskog orkestra

Da li želite da provedete veče uz muziku ljubavi, priču o igri, radosti, nevinom osmehu, priču o čudesnom ljubavnom napitku koji rešava sve ovozemaljske probleme, a koju deli sa nama prelepa Adina ili želite možda da upoznate zavodničke sposobnosti Karmen i Grofa od Mantove?

Premijerni koncert NSO
Premijerni koncert NSO

Niški simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom maestra Julija Damjanova, a sa solistima Aleksandrom Ristić (mecosopran) i Sašom Arsenkovim (tenor) poziva Nišlije na veče najpopularnijih operskih arija starih majstora opera – Verdija, Pučinija, Donicetija, Bizea, Ofenbaha…

Julija Damjanov
Julij Damjanov; Foto: NSO

Julij Damjanov

Rođen 26. jula 1959. godine u Perniku. Diplomirao je na Nacionalnoj muzičkoj školi “Liubomir Pipkov” u Sofiji sa specijalnošću “klavir” i Nacionalnom muzičkom akademijom “Pančo Vladigerov” sa “orkestarskim dirigovanjem”,

kod prof.Lile Gileve.

Od 1986. godine diriguje u Državnom muzičkom pozorištu “Stefan Makedonski” (sada “Državni centar za muziku i balet – Sofija”) i trenutno je njegov šef dirigent i umetnički direktor. Od 2012. vodi i “Sofijki duhovni orkestar”.

Izveo je na desetine premijera i izveo stotine predstava i koncerata u Bugarskoj, Nemačkoj, Danskoj, Austriji, Holandiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Belgiji, Japanu, Sloveniji, Slovačkoj, Poljskoj, Rusiji, Južnoj Koreji, Grčkoj, Italiji itd.

Dobitnik nagrade „Kristalna Lira“ lauerat, dobitnik međunarodnog takmičenja kompozicije za muziku 7/8, dobitnik je i mnogih drugih nagrada.

Karte se mogu kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra svakog radnog dana od 8 do 15 sati po ceni od 400 i 250 dinara za đake, studente i penzionere.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Luksuz Konstantinove rezidencije iz 4. veka ponovo dostupan posetiocima

Vila sa peristilom, mozaici, ostaci dve ranohrišćanske crkve i...

„100 godina Duška Radovića“: Monografija posvećena najčitanijem Nišliji

Povodom obeležavanja jubileja, stogodišnjice rođenja Duška Radovića, pripremljena je...

Najnovije