Urban Fest: Za pet dana deset predstava

Pozorišno utvrđenje u dvorištu Banovine, URBAN CASTLE, je spremno za sve ljubitelje pozorišta i glumce koji će na sceni pod otvorenim nebom ući u svoje uloge i predstaviti se niškoj publici!

15. Međunarodoni studentski pozorišni festival „Urban Fest“ od 1. do 5. septembra

Studentski kulturni centar Niš, kao organizator, i Akademsko pozorište Studentskog kultrunog centra Niš, kao domaćin, ugostiće glumce i pozorišta iz Republike Srpske, Rusije i gradova širom Srbije.

„Ono što jeste posebno i značajno je da našu međunarodnu saradnju razvijamo, pa će se tako našoj publici predstaviti iz Belgoroda iz Rusije, a tu je i ansambl iz Banja Luke, koji je već poznat našoj publici.. Novina je i da će se sve predstave igrati u dvorištu Univerziteta, gde pravimo jedinstvenu festivalsku atmosferu u kojoj će, sigurna sam, Nišlije uživati“, navela je direktorka SKC-a, Dragana Petković.

Kada je reč o predstavama na ovogodišnjem festivalu, teme koje su glumci obrađivali su, u suštini, slične.

„Tema je pozicija mladih ljudi unutar vremena koje nas je snašlo, njihovo snalaženje i nesnalaženje, jednostavno taj gubitak određenih vrednosti, odnosno mutacija vrednosnih sistema koji nas okružuju. To je očigledno tema globalnog tipa i to je ono što krasi ovogodišnji repertoar!“, naveo je selektor predstava i umetnički direktor festivala, Aleksandar Mihailović.

Festival otvara predstava „I drvo je reklo nemoj“, Akademije umetnosti iz Banja Luke, a zatim će glumci istog pozorišta odigrati predstavu „Porodične priče“.

Drugi dan festivala rezervisan je za predstavu „Totovi“, Akademskog pozorišta SKC Kragujevac i predstavu „Noć helvera“, Teatra promena, Akademije umetnosti iz Novog Sada.

U utorak festivalsko veče otvaraju domaćini, Akademsko pozorište SKC-a i njihova predstava koja je obeležila proteklu sezonu – „Mamin dašak u svemiru“.

Zatim će, glumci Nezavisnog omladinskog pozorišta „Nova scena“, iz ruskog Belgoroda, odigrati predstavu „Gradovi usamljenosti“.

Četvrte festivalske večeri, na repertoaru je „Garderober“, Teatra 5 iz Beograda i „Čekaonica za bolje sutra“, Dramskog studija „Daske“, iz Laktaša u Republici Srpskoj.

Poslednjeg dana festivala glumci Fakulteta umetnosti Priština odigraće predstavu „Život moj“, a poslednja predstava na ovogodišnjem festivalu je „Tačka“, Pozorišta mladih Abarašević, iz Kragujevca, koja je van konkurencije.

Predstave svake večeri počinju, prva od 20:30h, a druga od 22:00h.

Ove godine će posle svake predstave biti organizovani i okrugli stolovi, otvoreni za sve koji žele da se uključe u razgovor o utiscima sa predstava!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije