Umesto na Letnjoj pozornici, Filmski susreti ove godine u Sinepleksu

Na 55. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu će, od 10. do 15. oktobra u „Sinepleksu“, biti prikazano 10 dugometražnih igranih filmova u takmičarskom programu, kao i dva gostujuća filmska ostvarenja nakon ceremonije zatvaranja festivala.

Otvoreni 54. Filmski susreti u Nišu
54. Filmski susreti u Nišu; Foto: Grad Niš

Od 19 filmova koji su zvanično prijavljeni za ovogodišnje Filmske susrete Selekciona komisija je odabrala 10 ostvarenja, vodeći se isključivo kriterijumima kvaliteta glumačke igre. Prednost je data filmovima u kojima, u odnosu na druge stvaralačke doprinose, glumačka ostvarenja značajnije utiču na filmove u celini, a vodilo se računa i o komunikativnosti tih filmskih dela sa publikom.

Selektovani filmovi biće prikazani na festivalu po sledećem rasporedu:

Subota, 10. 10. 2020.
IME NARODA (režija: Darko Bajić)
SIN (režija: Ines Tanović)

Nedelja, 11. 10. 2020.
OTAC (režija: Srdan Golubović)
EКIPA (režija: Marko Sopić)

Ponedeljak, 12. 10. 2020.
GRUDI (režija: Marija Perović)
ASIMETRIJA (režija: Maša Nešković)

Utorak, 13. 10. 2020.
REALNA PRIČA (režija: Gordan Кičić)
MOJ JUTARNJI SMEH (režija: Marko Đorđević)

Sreda, 14. 10. 2020.
VOJNA AКADEMIJA 5 (režija: Dejan Zečević)
A. S. (25) (režija: Milena Grujić)

Кao gostujući filmovi će, nakon ceremonije zatvaranja festivala, biti prikazana dva ostvarenja: UPRКOS MAGLI u režiji nedavno preminulog Gorana Paskaljevića (igrani film koji je snimljen na italijanskom jeziku i u kojem epizodnu ulogu ima samo jedna naša glumica, Tamara Aleksić) i premijera dokumentarnog filma BROJ 1, nastalog u produkciji Olivera Paunovića, u režiji Vladimira Ristića i pod pokroviteljstvom Grada Niša, o čuvenom golmanu Draganu Panteliću.

Projekcije će se odvijati istovremeno u četiri sale „Sinepleksa“ u Nišu, uz primenu svih aktuelnih epidemioloških mera Кriznog štaba Vlade Republike Srbije i preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša.

Program će svake večeri počinjati u 20 časova, a posetiocima će, u sve četiri sale zajedno, na raspolaganju biti ukupno 489 mesta za sedenje, kao i 10 posebno izdvojenih mesta za osobe s invaliditetom.

Cena kompleta za projekcije u Sali 1 „Sinepleksa“ u Nišu biće 2.000 dinara, jer će se akteri filmova pojavljivati uživo pred publikom samo u toj sali, dok će u salama 2, 3 i 4 cena kompleta biti 1.500 dinara.

Pojedinačne karte moći će da se kupe po ceni od 400 dinara za svako festivalsko veče, ali samo ako kompleti ne budu rasprodati, i to isključivo na dan odgovarajućih filmskih projekcija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije