Sve prođe, pa i doživotna: Glumci i književnici o knjizi Žarka Lauševića

Žarko Laušević je posle dva bestselera “Godina prođe, dan nikad” i “Druga knjiga” napisao i treći roman “Sve prođe, pa i doživotna” koji odaje utisak dramatičnog zatvoreničkog dnevnika iz Zabele gde je proveo dve i po godine, u koji je premešten iz crnogorskog zatvora u Spužu, u kome je bio 25 meseci.

Sve prođe, pa i doživotna; Foto: Promo
Sve prođe, pa i doživotna; Foto: Promo

Bolno iskren dnevnik: Žarko Laušević, osuđenik broj “28375”, iskreno o životu na robiji

Knjiga “Sve prođe, pa i doživotna” je uzbudljiva dokumentaristička proza u literarnom tkanju koja se teško ostavlja do poslednje stranice.

Pisac Žarko Laušević se u novoj knjizi predstavlja kao autor dramatičnog štiva koje spada u vrhunske zapise dnevničke literature.

On je 30 meseci u zatvoru Zabela, osuđenik broj 28375 koga pogrdno zovu Glumac i koji vodi svoje potresne beleške. Život na robiji je nikad predvidiv i često neverovatan, ljudi su surovi i neuhvatljivi.

Žarko je iskren u preispitivanju svog udela u krivici zbog koje je lišen slobode, vapi za svojom ljubavlju, Anitom, za decom, za roditeljima.

Dirljivo je njegovo opraštanje od oca, ubedljiv je kada otkazuje punomoć svom slavnom advokatu, briljantan u svojoj završnoj reči na sudu.

Koliko god priznaje kad klone i kad ne vidi ima li sutrašnjeg dana, toliko je ciničan i duhovit kada za to ima povoda, pa filmski dočarava svoje junake, među kojima su i kolege koje ga obilaze, jedan od njih dobri i dragi Josif Tatić.

Promocija knjige Žarka Lauševića u Nišu

U subotu 20.04. u 19 sati u holu Gradske kuće biće održana promocija knjige Žarka Lauševića „Sve prođe, pa i doživotna“.

Na promociji će govoriti glumac Petar Božović , književnik Dejan Stojiljković izdavač Benita Marinović i u ime Filmskog programa NKC-a Dejan Dabić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije