Sve prođe, pa i doživotna: Glumci i književnici o knjizi Žarka Lauševića

Žarko Laušević je posle dva bestselera “Godina prođe, dan nikad” i “Druga knjiga” napisao i treći roman “Sve prođe, pa i doživotna” koji odaje utisak dramatičnog zatvoreničkog dnevnika iz Zabele gde je proveo dve i po godine, u koji je premešten iz crnogorskog zatvora u Spužu, u kome je bio 25 meseci.

Sve prođe, pa i doživotna; Foto: Promo
Sve prođe, pa i doživotna; Foto: Promo

Bolno iskren dnevnik: Žarko Laušević, osuđenik broj “28375”, iskreno o životu na robiji

Knjiga “Sve prođe, pa i doživotna” je uzbudljiva dokumentaristička proza u literarnom tkanju koja se teško ostavlja do poslednje stranice.

Pisac Žarko Laušević se u novoj knjizi predstavlja kao autor dramatičnog štiva koje spada u vrhunske zapise dnevničke literature.

On je 30 meseci u zatvoru Zabela, osuđenik broj 28375 koga pogrdno zovu Glumac i koji vodi svoje potresne beleške. Život na robiji je nikad predvidiv i često neverovatan, ljudi su surovi i neuhvatljivi.

Žarko je iskren u preispitivanju svog udela u krivici zbog koje je lišen slobode, vapi za svojom ljubavlju, Anitom, za decom, za roditeljima.

Dirljivo je njegovo opraštanje od oca, ubedljiv je kada otkazuje punomoć svom slavnom advokatu, briljantan u svojoj završnoj reči na sudu.

Koliko god priznaje kad klone i kad ne vidi ima li sutrašnjeg dana, toliko je ciničan i duhovit kada za to ima povoda, pa filmski dočarava svoje junake, među kojima su i kolege koje ga obilaze, jedan od njih dobri i dragi Josif Tatić.

Promocija knjige Žarka Lauševića u Nišu

U subotu 20.04. u 19 sati u holu Gradske kuće biće održana promocija knjige Žarka Lauševića „Sve prođe, pa i doživotna“.

Na promociji će govoriti glumac Petar Božović , književnik Dejan Stojiljković izdavač Benita Marinović i u ime Filmskog programa NKC-a Dejan Dabić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije