Stend AP Serbie: Akdemsko pozorište SKC Niš oduševilo publiku u Belgiji

Na festivalu studentskih pozorišta u Liježu u Belgiji, glumci Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš oduševili su evropsku publiku predstavom “Stend AP, Serbie”.

Glumci Akademskog pozorišta u Belgiji; Foto: SKC Niš
Glumci Akademskog pozorišta u Belgiji; Foto: SKC Niš

Evropljani prepoznali talenat niških glumaca

“Talenat i predanost naših glumaca prepoznali su i ostali učesnici festivala, te su, na naše veliko zadovoljstvo, stigle i mnoge ponude za gostovanja i festivale.”, kažu glumci ovog pozorišta.

Pozorište je 2018. godine postalo članica Jute (IUTA) – svetske organizacije pozorišta. To im je otvorilo vrata ka svetskim pozornicama, te je tako Internacionalni festival studentskih pozorišta „RITU 36“, predstavu “Stend AP Serbie” uvrstio u svoju selekciju.

"Stand AP Serbia" u Belegiji; Foto: SKC Niš
“Stand AP Serbia” u Belegiji; Foto: SKC Niš

“Stand AP Serbie” prvi put izvedena van područja Balkana

“Ovo je jedna od naših najnagrađivanijih predstava, koja je svoju premijeru imala 2014. godine. Na naše veliko zadovljstvo, za njena izvođenja se u Akademskom i posle 40. igranja traži karta više, a sada je prvi put izvedena van područja Balkana.“, pričaju u niškom SKC-u.

Festival u Liježu, koji je inače revijalnog karaktera, ove godine je okupio brojna studentska pozorišta sa različitih meridijana.

Glumci Akademskog pozorišta SKC-a stali su rame uz rame sa glumcima iz Maroka, Francuske, Belgije, Španije, Ukrajine, Belorusije i Beograda.

Studentski kulturni centar Niš ponosan je na članove svog Akademskog pozorišta, koji su na ovom festivalu pokazali da su uigrana glumačka ekipa, veliki profesionalci ali i odlični ambasadori svog grada i svoje zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Luksuz Konstantinove rezidencije iz 4. veka ponovo dostupan posetiocima

Vila sa peristilom, mozaici, ostaci dve ranohrišćanske crkve i...

„100 godina Duška Radovića“: Monografija posvećena najčitanijem Nišliji

Povodom obeležavanja jubileja, stogodišnjice rođenja Duška Radovića, pripremljena je...

Najnovije