SKC Niš: Četiri nagrade za „Miris života unazad“ na festivalu za mlade

Predstava Akademskog pozorišta SKC-a Miris života unazad, u režiji Dušana Matejića, osvojila je četiri nagrade na Međunarodnom festivalu za decu i mlade Lektirići ex YU fest.

Po oceni stručnog žirija, nagrada za najbolju mušku ulogu na festivalu dodeljena je Nemanji Nikolovskom, za ulogu Mome.

Najbolju scenografiju i kostim, je prema oceni žirija, takođe je imala predstava Miris života unazad, koja je osvojila i drugu nagradu za najbolju predstavu u celini.

Studentski kulturni centar Niš ponosan je na svoje glumce, koji uprkos epidemiološkoj situaciji i nemogućnosti da uživo zaigraju svoje predstave i dalje osvajaju i publiku i žiri širom zemlje, navodi se u saopštenju SKC-a.

Podsećamo, Miris života unazad je psihološka drama o ljubavi, brizi i požrtvovanju.

Predstava vodi publiku kroz život gospođe Roze, bivše prostitutke koja je i otvorila prihvatilište za decu prostitutki. Međutim, zbog njene bolesti je mnoga deca napuštaju i odlaze u nove domove, dok sa njom ostaje Momo.

„Momo je poput Malog princa, ali Malog princa koji je zaprljan egzistencijalnim i individuacijskim muljem. Momo je istraživač života, dete i starac… Možda mudrac, a možda psihički nestabilno mlado biće. Njegovo postupanje u odgovornim situacijama daje nam odgovor“, kaže o ovom liku reditelj  Dušan Matejić.

U predstavi igraju Jovana Đorđević, Nemanja Nikolovski, Milan Stamenković, Igor Ivanovski, Nemanja Dimitrijević, Milica Kostadinović, Anastasija Rančić, Petar Ščepihin i Nevena Petković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije