Premijera u Narodnom pozorištu: 6. oktobar – priča o jednom letovanju

„Šesti oktobar – priča o jednom letovanju“ naziv je predstave kojom će niško Narodno pozorište otvoriti sezonu premijera. Reč je o koprodukciji sa Hartefakt fondom iz Beograda, predstava je rađena po tekstu Tise Milić, u režiji Andreja Nosova.
Foto: Narodno pozorište Niš
Zbog epidemiološke situacije i smanjenog kapaciteta sale, zakazana su tri premijerna izvođenja 06, 08. i 10. oktobra.
U predstavi igraju: Vesna Stanković, Aleksandar Mihailović, Julija Petković, Dejan Maksimović i Marko Pavlovski. Saradnica na tekstu je Biljana Srbljanović.

Više o predstavi:

Komad „Šesti oktobar (priča o jednom letovanju)“ govori o dvadesetogodišnjici događaja koji su obeležili političku scenu Srbije oktobra 2000. godine. Glavni junaci su članovi četvoročlane porodice koji su krenuli kolima na dugo iščekivano letovanje u Grčku. Usput nailaze na niz prepreka i peripetija, dok međusobne nesuglasice, različitosti i prećutnosti izlaze na videlo.

Foto: Narodno pozorište

Osnovni sukob je sukob različitih ideologija i borba za reč i prevlast u porodičnoj hijerarhiji. Rastrzani između htenja i mogućnosti, junaci preispituju svoje odnose, uverenja i prošlost, dok resursi polako nestaju, a njihov cilj postaje bleda tačka u daljini koja kao da se sve više odmiče što više pokušavaju da joj se primaknu.

Reč reditelja:

„Ovo je priča o jednom letovanju. O nadi da će možda biti bolje. Ovo je priča o jednom rođendanu. O porodici. O automobilu koji je trebalo da reši našu budućnost. Dvadeset godina kasnije samo smo ljuti, nada je negde zalutala. Tako izgubljeni tumaramo između različitih znakova i pojava. Ogledala nema, a pobuna je samo forma za izbegavanje odgovornosti. Kad niko nije kriv, ništa se i ne događa“, kaže Nosov.

Foto: Narodno pozorište
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta po ceni od 600 dinara, dok je ulaz na predstavu moguć uz korišćenje zaštitnih maski. Predstave počinju u standardnom terminu, od 20 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza

Coca-Cola sistem i UNDP inicijativom „Vlasina – čista ljubav“...

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

Najnovije