Ovacije publike za mjuzikl „Neki to vole vruće“ na niški način

Autor:B.J.

Mjuzikl „Neki to vole vruće“ prva je premijera u Narodnom pozorištu u Nišu u 2022. godini pred publikom. U ovoj predstavi koja je omaž istoimenom filmu iz prošlog veka učestvuje preko 40 umetnika, a režiju potpisuje glumac Aleksandar Marinković.

Puslica vs. Merilin Monro

U ulozi Puslice koja je sredinom prošlog veka proslavila Merilin Monro pojavljuje se Dragana Mićalović kojoj je ovo druga uloga u profesionalnom pozorištu. Prošle godine po prvi put je bila deo niškog ansambla kao Ana Karenjina u istoimenoj predstavi Irfana Mensura.

„Ja sam pre svega dete sa juga, tako da je to južnjačko srce definitivno jednim delom i ostalo ovde na jugu Srbije. Posle „Ane Karenjine“ mislim da je ovaj nastavak nekako sled sve te ljubavi koja se razvila tokom procesa sa svim divnim ljudima u niškom pozorištu. Toliko sam sve njih zavolela, da slobodno mogu da kazem, da su oni postali na neki način moja druga porodica. Tako da kada dolazim u Nis, više se ne osećam kao ovo sto piše na plakatu, kao gost, nego kao domaćin pozorišta“, kaže Dragana Mićalović.

Dragana Mićalović kao Puslica; foto: Narodno pozorište Niš
Dragana kaže da joj je bio izazov spremati ulogu koju je nekada igrala Merilin Monro.
„Pripremajući se za ulogu Puslice ispitivala sam kako je živela Merilin Monro. I shvatila sam i definitivno je osetila kao Puslicu. Ona je dete u telu žene koja je na sceni vamp. Žena koja zavodi i žena koja voli i koju svi vole, a kada siđe sa te scene ona je dete željno prave i iskrene ljubavi kojoj treba samo sigurnost i toplina“, objašnjava Mićalović.

Živeo mjuzikl!

Reditelj mjuzikla je prvak drame u ovom pozorištu Aleksandar Marinković, koji ujedno i igra Džoa u predstavi.

„Volim mjuzikl. Istinski volim, poštujem i radujem se tom pozorišnom žanru, bilo kao protagonista, reditelj ili gledalac. Smatram ga posebnim i bliskim. Za mene je on pozorišna forma budućnosti. Svoje prve rediteljske korake u mjuziklu započinjem vodvilj-komedijom i muzičko-scenskim omažem vanvremenskom filmu „Neki to vole vruće“ iz 1959. Moj mjuzikl je panagirik mojoj omiljenoj filmskoj komediji, veličanstvenom glumačkom triju i slavnom reditelju“, kaže Aleksandar Marinković.

Aleksandar Marinković i Uroš Milojević; foto: Narodno pozorište Niš

Na sceni su pored glumaca i plesači, pevači i muzičari. Najviše ovacija publike dobio je Uroš Milojević kojem je Džeri prva velika pozorišna uloga.

„U filmu je ovu ulogu igrao Džek Lemon koji je dobio mnogobrojne nagrade za to ostvarenje i na meni je bila velika odgovornost, sa jedne strane. A sa druge strane sam se trudio da pružim svoju kreativnost koliko god ona daje i da to nekako bude moj Džeri, odnosno moja Dafne“, kaže Uroš Milojević.

„Neki to vole vruće“ niškog Narodnog pozorišta nije deo svetske franšize, već kolektivni omaž popularnoj komediji i podsećanje na Čikago 30-tih godina prošlog veka.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije