Otvoreni Fimski susreti u Nišu: Ključevi grada u rukama glumaca do 15. oktobra

Prijemom u Gradskoj kući počeo je Festival glumačkih ostvarenja, gde je minutom ćutanja odata počast reditelju Goranu Paskaljeviću a u njegovu čast pripremjena je i izložba u holu Gradske kuće.

Prijem za glumce u Gradskoj kući
Prijem za glumce u Gradskoj kući, Filmski susreti; Foto: Grad Niš

Za razliku od prethodnih godina gužve nije bilo, a na crvenom tepihu ispred bioskopa pojavila se nekolicina glumaca.

55. Filmski susreti; Foto: Grad Niš
55. Filmski susreti; Foto: Grad Niš

„Ključeve grada“ gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski predala je ovogodišnjoj predsednici žirija, a potom su prikazani flmovi: Ime naroda i Sin.

Ključevi grada
Predaja ključeva Grada Niša, 55. Filmski susreti; Foto: Grad Niš

Kompletan program možete videti OVDE.

Na 55. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu o dobitnicima zvaničnih nagrada odlučivaće tročlani žiri koji će činiti predsednica Tijana Pečenčić i članovi Jelena Mila i Feđa Stojanović.

Oni će, nakon što pogledaju svih 10 filmova iz takmičarske selekcije, doneti odluku o laureatima tradicionalnih nagrada Gran pri „Naisa“, Car Konstantin i Carica Teodora, kao i o nosiocima povelja za izuzetnu mušku i žensku ulogu, nagrada za mušku i žensku epizodu i nagrade za najbolju debitanstku rolu.

 

Drugog dana Filmskih susreta, u nedelju, 11. oktobra u 20 sati, u Sali 1 „Sinepleksa“, glumcu Voji Brajoviću, koji je ostvario niz nezaboravnih rola tokom filmske karijere duge gotovo pola veka, svečano će biti uručena

Nagrada za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima „Pavle Vuisić“.

Nagradu dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije, a sastoji se od plakete s likom Pavla Vuisića, monografije posvećene laureatu i dokumentarnog filma o dobitniku ovog prestižnog priznanja.

55. Filmski susreti; Foto: Grad Niš
55. Filmski susreti; Foto: Grad Niš

Od subote 11. oktobra počinje i prodaja pojedinačnih ulaznica po ceni od 400 dinara za festivalsko veče, ali će te karte moći da se kupe samo u „Sinepleksu“, svakoga dana od 15 do 20 časova.

Filmovi se prikazuju u četiri sale Sinapleksa, ali će se glumci pokloniti samo u glavnoj, gde će biti i dodeljene nagrade. Publika može da uživa u filmovima uz obavezno nođenje maski, sedišta su numerisana i razdvojena kako bi bila ispoštovana propisana fizička distanca.

Organizatori, Niški kulturni centar naglašava da će se pojedinačne ulaznice prodavati tako što će posetioci moći da ih kupe samo onog dana kada se prikazuju filmovi na koje se te karte odnose.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije