Otvoren Konkurs za nišku književnu nagradu “Slaviša Nikolin Živković”

Književna nagrada koja čuva uspomenu na pisca

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša raspisuje konkurs za književnu nagradu „Slaviša Nikolin Živković“ za neobjavljeno pesničko, prozno ili dramsko delo napisano na srpskom jeziku.

Slaviša Nikolin Živković, zvani Šaka, bio je roker po vokaciji, pesnik po opredeljenju, vagabund i klošar, svetski putnik bez overenog pasoša, ranoranilac-ribolovac, zen-učitelj, radnik u trećoj smeni, savremenik Harolda Fostera, prijatelj Rajnera Fasbindera, De Sadov lični kritičar, čovek koji je uživo gledao Ben Belu i Josipa Broza u blindiranoj limuzini, džin u zaturenom cirkusu, sparing partner Majka Tajsona, majstor za poluprovodnike, bitnik, veliki stvaralac i vizionar.

Konkurs književne nagrade „Slaviša Nikolin Živković“ raspisan je 3. aprila na dan njegovog rođenja i otvoren je 30 dana, zaključno do ponoći 3. maja 2019. godine.

Zainteresovani stvaraoci mogu konkurisati slanjem neobjavljene knjige u elektronskoj formi na adresu Društva: konkurs@drustvoknjizevnika.com

Nakon prethodno objavljenog užeg izbora učesnika na konkursu, ime dobitnika nagrade objavljuje se 8. septembra na Dan Društva književnika i književnih prevodilaca Niša.

Svečano uručenje nagrade se naknadno zakazuje.

Nagrada se sastoji od povelje i objavljene knjige dobitnika, a dodeljuje se pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Osim skretanja pažnje na autora i njegovo delo, koje će stručni žiri oceniti kao umetnički najvrednije, ova književna nagrada nastoji da sačuva uspomenu na pisca čije ime nosi i njegovu zaostavštinu, koja predstavlja izuzetan doprinos niškoj i srpskoj književnosti.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Film Nove mreže prikazan na Fažana media festu

Nakon premijere na otvaranju Nišville jazz teatarskog festivala, dokumentarni...

Uspeh negotinskih vinara – od snova i ljubavi do održive budućnosti

Na istoku Srbije, u neposrednoj blizini Negotina, smešten je...

Počinju Filmski susreti uz dve svetske i nekoliko niških premijera

U zvaničnom programu 57. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog...

Nišville jazz festival 28. put u Nišu

Nastupom Nišville ROJAZE projekt benda u glavnom programu na...