„Oro“ nastupom u parku Svetog Save proslavlja 60 godina rada

Akademski folklorni ansambl „Oro“ Studentskog kulturnog centra i Кulturno umetničko društvo „Branislav Nušić“ iz Vladičinog Hana održaće celovečernji koncert u parku Svetog Save na kojem će izvesti najlepša srpska kola. Ovo će biti uvertira u manifestaciju Medijanino kulturno leto.

Foto: SKC

Pre zvaničnog početka Medijaninog kulturnog leta, u ponedeljak 29. jula biće organizovano veče folklora na platou u parku Svetog Save u organizaciji Studentskog kulturnog centra.

Od 20.30 sati nastupiće Akademski folklorni ansambl „Oro“ i Кulturno umetničko društvo „Branislav Nušić“ iz Vladičinog Hana.

„Osim što će ovo biti uvod u tradicionalnu letnju manifestaciju, na ovaj način AFA „Oro“ nastavlja da obeležava i slavi svoj veliki jubilej, 60 godina postojanja i rada. Pozivamo sve sugrađane da dođu i uživaju u lepoti srpskog folklora koja će biti predstavljena na sceni i da zajedno sa nama krenu na folklorno putovanje po Srbiji“, kažu u SKC-u.

Osvajači, Đorđe David, Ivana Peters i Sara Jovanović u parkiću

Ovogodišnje “Kulturno leto” u organizaciji najveće gradske opštine biće održano od 30. jula do 1. avgusta u blizini crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Foto: GO Medijana

Na otvaranju 30. jula nastupa grupa “Osvajači”, a u sredu 31. jula je koncert Đorđa Davida sa specijalnom gošćom Ivanom Peters. Poslednjeg festivalskog dana 1. avgusta publiku će zabavljati Sara Jovanović.

Kako je najavljeno svi koncerti počinju u 21 čas i 30 minuta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

40 godina posle: Sećanje na novi talas i generaciju bez budućnosti

Dve godine nakon Beograda, Ljubljane i Zagreba i Niš...

Najnovije