Objavljen konkurs za dodelu Nagrade Milan Mladenović, uskoro otvaranje i spomen-sobe

O muzičkom delu od izuzetne umetničke vrednosti sa prostora bivše SFRJ odlučivaće članovi žirija Nagrade Milan Mladenović za 2020. godinu muzičari Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi. Ovo je saopšteno iz Zadužbine Milana Mladenovića koja nagradu dodeljuje drugi put.

Konkurs će biti otvoren od 1. do 30. juna. Ovo je drugi put da se ova nagrada dodeljuje i to na Milanov rođendan, 21. septembra.

Screenshot_2019-04-09-Početna-Milan-Mladenović

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene Mladenovićevoj umetničkoj zaostavštini.

Svi detalji o nagradi i konkursu biće objavljeni 1. juna na sajtu www.milanmladenovic.com.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodeljena 2019. godine, je bend Artan Lili.

Ujedno, objavljeno je da će kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, Angel’s Breath, doživeti svoje reizdanje, u saradnji sa Croatia Records. Ekskluzivno i limitirano reizdanje s remasterizovanim snimcima prvo će se naći u prodaji kao CD i na svim streaming servisima od petka, 29. maja.

Bogato LP izdanje, 180-gramski papir, vinil u boji i download kod, naći će se u prodaji u junu.

Takođe, u toku je zajednički projekat Zadužbine Milana Mladenovića i Narodne biblioteke Srbije koji ima za cilj da se u NBS napravi spomen-soba Milana Mladenovića, kao stalna izložbena postavka. 

Zadužbina Milana Mladenovića poverila je Narodnoj biblioteci Srbije na staranje vrednu građu koju čine Milanovi lični predmeti i dokumenti, knjige, rukopisi, plakati, fotografije, audio i video materijali. U planu je i formiranje digitalne zbirke, kao i saradnja na planu predstavljanja građe široj javnosti radi promovisanja ideja koje su obeležile Mladenovićev rad.

Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka Danica Mladenović, sa namerom da se njegova autorska i lična zaostavština sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije