Noć srpskog filma u NKC-u: Cena ulaznice 100 dinara

Južni vetar, Taksi bluz, Kralj Petar Prvi i Zlogonje su samo neki od filmova srpske kinematografije koje će moći da pogledaju Nišlije u okviru manifestacije Noć srpskog filma, 5. juna.

NOĆ SRPSKOG FILMA 5.6.2019. godine

Velika sala NKC-a

15,00
„Eho“, Kosta Rakićević i Boriša Simović, kratki animirani (8′)

Petogodišnjak provodi dan sa svojim ocem, koga povremeno viđa, u prirodi, igrajući se igre odjeka. Nakon silne emotivnosti te igre i prisustva oca, dečak se vraća u dom svoje majke, gde nema mesta takvim ispadima „iracionalnog“ stava prema sveta.“

„Šafarikova“, Lana Pavkov, studentski kratki igrani film (19′)

Grofica (Jasna Đuričić) i Anja (Jovana Gavrilović) sede sa gostima (Deneš Debrei, Sunčica Milanović i Ivan Marković) u elegantno nameštenom salonu koji se nalazi u polurazrušenoj kući. Večera je u toku. Grofica zaključuje kako joj je kuća u kojoj se nalaze veoma poznata, dok isti zaključak ima i Anja. Ubrzo, Grofica shvata da je Anja njena ćerka, a da je kuća u kojoj se nalaze njihova…

„Zlogonje“, Raško Miljković, dugometražni igrani film (90′)

Priča o Jovanu (Mihajlo Milavić) i Milici (Silma Mahmuti), desetogodišnjacima koji se upoznaju kada Milica nenadano stigne u Jovanovo odeljenje. Da ga druga deca ne bi emotivno povređivala, Jovan je izgradio svoj svet mašte u koji Milica, malo po malo, uspeva da se probije

17,00
„Isti“, Dejan Petrović, kratki dokumentarni film (17′)

Dokumentarni film koji prikazuje svakodnevicu osuđenika i stražara u nekoliko najvećih zatvora u Srbiji. Uspostavljajući paralelu između zatvorskog i šireg društvenog sistema, ovaj dokumentarac istražuje relativnost ljudske slobode.

„Taksi bluz“, Miroslav Stamatov, dugometražni igrani film (87)

Glavni junak priče je Marko (Andrija Milošević), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dječak Damir (Todor Jovanović) koji je pobegao iz doma za nezbrinutu djecu i koji je u potrazi za svojim ocem. 

19,00
„Kralj Petar Prvi“, Petar Ristovski, dugometražni igrani film (125′)

Kralj Petar Prvi Karađorđević (Lazar Ristovski) vratio se u domovinu, uveo je parlamentarnu demokratiju na dvoru i započeo obnovu Srbije. Ali počinje Prvi svetski rat i tokom mučnog povlačenja preko albanskih planina Kralj upoznaje Makrenu (Danica Ristovski), majku vojnika Marinka (Milan Kolak). Nemoćna da sina pronađe u nepreglednim kolonama vojske i naroda, ona zavetuje samog Kralja da mu preda par čarapa koje je isplela. 

21,15
„Mališan“, Danilo Bećković, kratki igrani film (13′)

Zombi-komedija u kojoj glavnu ulogu tumači mlada evropska zvezda iz Finske, Oni Tomila. Peđa je petnaestogodišnji tinejdžer na izletu u idiličnoj vikendici sa roditeljima i osmogodišnjom sestricom. Od kada se probudi ujutru, Peđa se uključuje na socijalne mreže, stavlja slušalice u uši i pušta muziku. Na socijalnim mrežama nailazi na poplavu vesti o tome da svetom besni epidemija zombi-virusa…

„Južni vetar“, Miloš Avramović, dugometražni igrani film (125′)

U životu Petra Maraša (Miloš Biković), pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom (Jovana Stojiljković) se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni Car (Dragan Bjelogrlić), dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno zameri brutalnom narko klanu koji vodi Golub (Nebojša Glogovac).

Cena pojedinačne karte: 100,00 dinara.

Manifestaciju Noć srpskog filma pokrenuo je Filmski centar Srbije kako bi se popularizovalo domaće stvaralaštvo. Osim u Nišu, Noć srpskog filma istog dana biće i u Leskovcu i Pirotu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

40 godina posle: Sećanje na novi talas i generaciju bez budućnosti

Dve godine nakon Beograda, Ljubljane i Zagreba i Niš...

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Najnovije