Niški studenti Fakulteta umetnosti izlažu dela u Galeriji NKC-a

Izložba studenata Departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu se otvara u petak 19. aprila 2019. u Galeriji Niškog kulturnog centra, sa početkom u 19 časova.

Fakultet umetnosti u Nišu
Fakultet umetnosti u Nišu

Višegodišnja saradnja Departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu i Galerije Niškog kulturnog centra prevashodno daje uvid u otvorenost i fleksibilnost prikazivanja programa, čiji je cilj da oplemeni publiku vizuelnim sadržajem iz oblasti dizajna i na nju ostavi trag.

Uloga protagonista ove izložbe iz tog razloga je ista svake godine i upravo se odnosi na edukaciju publike o zanimljivim, nekonvencionalnim, drugačijim dizajnerskim rešenjima, koja su nastala iz kritičkog mišljenja kombinacije tehnologije štampe i sredstava dizajna, kako bi što efektnije interpretirale one vrednosti koje zadovoljavaju potrebe tržišta.

Studenti Fakulteta umetnosti,predstavljaju samo deo svog umeća, kroz grafičko oblikovanje ambalaže i prostora, kako bi distinktivne forme učinili razumljivijim i komunikativnijim.

Nakon prvog utiska, koji je u neku ruku dinamičan i ekspresivan, nije teško prepoznati vrlo doslednu školsku sistematičnost u radu i implementaciju stečenih znanja.

Prepoznavanje činjenice da je sadržaj koji stvaramo drugačiji u svakom smislu, da sadrži važnu komponentu društvene kritike, da je inkluzivan i progresivan, da je naklonjen razmeni znanja i eksperimentu, da je interaktivan, da neguje kulturu različitosti sa idejom kako promeniti društvo na bolje, navodi na misao da ovu dizajnersku scenu u povoju treba održavati i pružiti joj što više mogućnosti da se razvija.

doc. mr Sanja Dević

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

40 godina posle: Sećanje na novi talas i generaciju bez budućnosti

Dve godine nakon Beograda, Ljubljane i Zagreba i Niš...

Najnovije