Niški studenti Fakulteta umetnosti izlažu dela u Galeriji NKC-a

Izložba studenata Departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu se otvara u petak 19. aprila 2019. u Galeriji Niškog kulturnog centra, sa početkom u 19 časova.

Fakultet umetnosti u Nišu
Fakultet umetnosti u Nišu

Višegodišnja saradnja Departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu i Galerije Niškog kulturnog centra prevashodno daje uvid u otvorenost i fleksibilnost prikazivanja programa, čiji je cilj da oplemeni publiku vizuelnim sadržajem iz oblasti dizajna i na nju ostavi trag.

Uloga protagonista ove izložbe iz tog razloga je ista svake godine i upravo se odnosi na edukaciju publike o zanimljivim, nekonvencionalnim, drugačijim dizajnerskim rešenjima, koja su nastala iz kritičkog mišljenja kombinacije tehnologije štampe i sredstava dizajna, kako bi što efektnije interpretirale one vrednosti koje zadovoljavaju potrebe tržišta.

Studenti Fakulteta umetnosti,predstavljaju samo deo svog umeća, kroz grafičko oblikovanje ambalaže i prostora, kako bi distinktivne forme učinili razumljivijim i komunikativnijim.

Nakon prvog utiska, koji je u neku ruku dinamičan i ekspresivan, nije teško prepoznati vrlo doslednu školsku sistematičnost u radu i implementaciju stečenih znanja.

Prepoznavanje činjenice da je sadržaj koji stvaramo drugačiji u svakom smislu, da sadrži važnu komponentu društvene kritike, da je inkluzivan i progresivan, da je naklonjen razmeni znanja i eksperimentu, da je interaktivan, da neguje kulturu različitosti sa idejom kako promeniti društvo na bolje, navodi na misao da ovu dizajnersku scenu u povoju treba održavati i pružiti joj što više mogućnosti da se razvija.

doc. mr Sanja Dević

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

„100 godina Duška Radovića“: Monografija posvećena najčitanijem Nišliji

Povodom obeležavanja jubileja, stogodišnjice rođenja Duška Radovića, pripremljena je...

Počinju Filmski susreti uz dve svetske i nekoliko niških premijera

U zvaničnom programu 57. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog...

Nišville jazz festival 28. put u Nišu

Nastupom Nišville ROJAZE projekt benda u glavnom programu na...