Niški lutkari ponovo najbolji: Gran pri za “Legendu o Mesečevoj princezi”

“Legenda o Mesečevoj princezi” niškog Lutkarskog pozorišta proglašena je za najbolju predstavu na 10. međunarodnom festivalu za decu “ZajeČAR”.

U takmičarskom programu izvedeno je 8 predstava profesionalnih pozorišta iz Hrvatske, Francuske, Bugarske, Kine i Srbije.

Foto: Lutkarsko pozorište Niš
Foto: Lutkarsko pozorište Niš

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine “Zoran Radmilović” sinoć je završen 10. Međunarodni pozorišni festival za decu “ZajeČAR”.

Gran pri za “Legendu o Mesečevoj princezi”

Odluku da Gran pri za najbolju predstavu pripadne Pozorištu lutaka Niš za “Legendu o mesečevoj princezi” doneo je tročlani žiri u sastavu Desimir Stanojević, predsednik, Nataša Petrović i Ana Bretšnajder, članovi.

“Legenda je oživela u čarobnoj i suptilnoj igri niškog ansambla obogaćenoj upečatljivim scenskim pokretom dajući nam ponovo veru u istinske ljudske vrednosti. Ljubav, poštovanje, iskrenost samo su neke od plemenitih slojeva ove legende”, piše u obrazloženju žirija.

Nagradu su ime ansambla preuzeli glumci Toma Bibić i Dejan Gocić.

Glumci Dejan Gocić i Toma Bibić sa nagradom; Foto: Lutkarsko pozorište Niš

Premijera predstave “Legenda o Mesečevoj Princezi” održana je novembra 2018. godine i ovo je bilo njeno prvo festivalsko izvođenje.

U predstavi igraju Marija Cvetkovic, Srdjan Miljkovic, Davorin Dinić, Deyan V Gocic, Toma Bibić, Jelena Djordjevic, Natasa Ristic, Slobodan Miljković, Aleksandra Pavlović, Mladen Milojković, a reditelj je David Alić.

Nagrade i za najbolje glumce

Nagrada za najboljeg glumca na 10. međunarodnom festivalu za decu “ZajeČAR” dodeljena je Marijanu Josipoviću iz Gradskog kazališta “Joza Ivakić” iz Vinkovaca, za ulogu Vuka u predstavi “Crvenkapica”.

Nagrada za najbolju glumicu ovog festivala ide u ruke Margarite Kostuve iz državnog lutkarskog pozorišta Vidin iz Bugarske.

Specijalna nagrada za doprinos razvoju kulturne saradnje između NR Kine i Republike Srbije dodeljena je Pozorišnoj trupi provincije Henan u Kini.

“Jubilarni 10. Međunarodni pozorišni festival za decu “ZajeČAR” bio je izuzetno posećen i sve predstave su odigrane u prepunoj sali zaječarskog teatra, tako da je u potpunosti ispunio očekivanja publike”, kažu organizatori.

Na festivalu je tokom 6 dana izvedeno 8 predstava za decu iz Srbije, Bugarske, Francuske Hrvatske i Kine od kojih komad ,,Mačak u čizmama “ zaječarskog teatre nije bio u konkurenciji za nagrade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Najnovije