Niški glumci: Ne izlazite iz svojih domova i gledajte predstave online (VIDEO)

Pozorište u kući

Kako bi gledaocima boravak kod kuće učinili što prijatnijim i ovaj prekid pozorišnog života što kraćim, Narodno pozorište Niš prikazivaće tri puta nedeljno snimke najuspešnijih predstava. Takođe, zgrada teatra u narednom periodu svetleće u bojama zastave Republike Srbije u znak podrške, solidarnosti i ljubavi.

Foto: Narodno pozorište Niš

„U skladu sa odlukom o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, a zbog nemogućnosti daljeg planiranja repertoara, Narodno pozorište Niš odlučilo je da napravi online repertoar kako bi gledaoci putem linka mogli da pogledaju neke od najboljih i najgledanijih predstava niškog teatra“, kažu u Narodnom pozorištu.

Predstave se mogu pogledati na linku http://www.narodnopozoristenis.rs/predstave-online/

Link će biti aktivan 48 sati, nako čega će biti zamenjen novim, odnosno sledećom predstavom.

„U želji da se novonastala situacija što pre završi i uspešno prevaziđe, srdačno vas pozdravljamo i željno očekujemo sledeći susret na daskama koje život znače.
A sada, sačuvajmo svoje živote i živote naših bližnjih time što ćemo ostati i gledati Pozorište u svojoj kući“, napominju u Narodnom pozorištu.

Na online repertoaru su sledeće predstave: „Zona Zamfirova“, „Iza kulisa“, „Ne očajavajte nikad“, „Švabica“, „Sumnjivo lice“, „Dundo Maroje“, „Ožalošćena porodica“, „Odabrani i uništeni“, „Sirano XXI“ i „Isidora“

Glumci zajedno protiv korone

Inače, i glumci niškog pozorišta priključili su se globalnoj akciji OSTANI KOD KUĆE kako bi pružili podršku u borbi protiv korona virusa. Oni pozivaju građane da ne izlaze iz svojih domova i da poštuju preporuke stručnjaka kako bi se zaštitili od infekcije Covid 19.

Glumica Jasminka Hodžić apeluje da svi ostanu kod kuće

Glumac Aleksandar Marinković sa svojom porodicom poziva na odgovornost

Podsetimo, Festival „Teatar na raskršću“, koji je trebalo da bude održan od 12. do 19. marta odložen je zbog svetske pandemije izazvane korona virusom.

Zbog toga što okuplja pozorišta iz 12 država, kao i umetnike i novinare iz čitavog regiona, zbog mera predostrožnosti, 10. marta je objavljeno da se festival odlaže za septembar. Prema novim planovima „Teatar na raskršću“ biće održan od 9. do 16. septembra.

Glumac Aleksandar Krstić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije