Niški Eyot na turneji po Švajcarskoj

Jedan od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji i najprepoznatljiviji brend Niša, Eyot otvara koncertnu sezonu turnejom u Švajcarskoj.

Od 19. do 23. februara nastupaće u Cirihu, Bernu, Nešatelu i Lozani.

“Naš prvi nastup biće u klubu Moods u Cirihu, koji je u ovom trenutku najznačajniji evropski džez klub. Ovaj koncert će biti snimljen za televizijski kanal Moods live. Uslediće nastup u klubu Bee Flat u Bernu. Na ovim koncertima delićemo binu sa britanskom grupom Get The Blessing, čiji su članovi bili naši gosti u okviru Beogradskog džez festivala 2017. godine. U gradu Nešatel na zapadu Švajcarske sviramo 21. februara, dok će sutradan biti održan koncert u studiju drugog programa nacionalnog radija Švajcarske”, kaže frontmen benda Dejan Ilijić.

Ovu petodnevnu turneju muzički sastav Eyot završava nastupom u Lozani 23. februara.

Foto: Eyot press

Bend bez žanrovskih ograničenja

Eyot je pobednik takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcasea (Kan, Francuska), 2012. godine. Učestvovali su na brojnim značajnim manifestacijama širom sveta, među kojima su Cully Jazz Festival (Švajcarska), Garana Jazz Festival (Rumunija), Dubai Jazz Festival (Ujedinjeni Arapski Emirati), DOK fest Munchen (Nemačka), Hong Kong International Jazz Festival (Hong Kong), Vicenza Jazz (Italija), Jarasum International Jazz Festival (Južna Koreja), kao i u klubovima u Londonu, Parizu, Berlinu, Moskvi, Šangaju…

Do sad su objavili sledeće albume: „Horizon“ (Ninety and Nine Records/Constantinus, 2010), „Drifters“ (Neuklang, 2013), „Similarity“ (Ninety and Nine Records, 2014), kao i prošlogodišnji “Innate”, za inostrano (Ninety and Nine Records) i srpsko tržište (Metropolis Jazz).

Muziku i aranžmane za „Innate“ potpisuju Dejan Ilijić i Eyot, a snimatelj je bio legendarni Stiv Albini, u čikaškom studiju Electrical Audio. Sadrži sedam kompozicija koje nude savršenu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada, oslanjenu na folklor Balkana, po čemu je Eyot između ostalog postao prepoznatljiv od trenutka stupanja na scenu 2008. godine.

Ove jeseni, povodom deset godina rada benda, objavljen je DVD “Koncert za prirodu” koji je snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od 1500m.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

40 godina posle: Sećanje na novi talas i generaciju bez budućnosti

Dve godine nakon Beograda, Ljubljane i Zagreba i Niš...

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Luksuz Konstantinove rezidencije iz 4. veka ponovo dostupan posetiocima

Vila sa peristilom, mozaici, ostaci dve ranohrišćanske crkve i...

„100 godina Duška Radovića“: Monografija posvećena najčitanijem Nišliji

Povodom obeležavanja jubileja, stogodišnjice rođenja Duška Radovića, pripremljena je...

Najnovije